iltasyazilim
FD Üye
Nefis İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardagı un
*1 kabartma tozu
*9 tane kuru incir (önceden ıslatılacak ki yumuşak olsun)
*1 su bardağı ceviz
Islatmak için;
*15 su bardağı su
*Yarım bardak şeker
*1 yemek kaşığı nescafe
Üzeri için;
*1 lt süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı şeker
*50 gr margarintereyağı
*1 paket kremsanti
Nefis İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce pudingi hazırlıyoruz
*Bütün malzemeleri ufak tencereye koyup, margarin hariç pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Ayrı yerde şeker ve yumurtayı çırpıyoruz
*İncirleri ufak ufak doğruyoruz
*Cevizi eziyoruz fakat hafif diri bırakıyoruz, ağıza gelmesi için
*Hepsini karıştırma kabına alıyoruz ve karıştırıp borcama döküyoruz
*175180 derecede pişiriyoruz
*Islatmak için de geniş kaba suyu şekeri koyuyoruz ve güzelce karışıyor
*Şeker içinde eriyecek ve soğuk olacak
*Fırında çıkmış kekin sıcaklığı hafif geçtikten sonra üzerine döküyoruz
*Biraz şerbeti çektikten sonra soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi ekleyip, güzelce mikserle karıştırıyoruz
*Borcamın üzerine ekliyoruz ve üzerinede bolca hindistan cevizi ekliyoruz AFİYET OLSUN
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardagı un
*1 kabartma tozu
*9 tane kuru incir (önceden ıslatılacak ki yumuşak olsun)
*1 su bardağı ceviz
Islatmak için;
*15 su bardağı su
*Yarım bardak şeker
*1 yemek kaşığı nescafe
Üzeri için;
*1 lt süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı şeker
*50 gr margarintereyağı
*1 paket kremsanti
Nefis İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce pudingi hazırlıyoruz
*Bütün malzemeleri ufak tencereye koyup, margarin hariç pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Ayrı yerde şeker ve yumurtayı çırpıyoruz
*İncirleri ufak ufak doğruyoruz
*Cevizi eziyoruz fakat hafif diri bırakıyoruz, ağıza gelmesi için
*Hepsini karıştırma kabına alıyoruz ve karıştırıp borcama döküyoruz
*175180 derecede pişiriyoruz
*Islatmak için de geniş kaba suyu şekeri koyuyoruz ve güzelce karışıyor
*Şeker içinde eriyecek ve soğuk olacak
*Fırında çıkmış kekin sıcaklığı hafif geçtikten sonra üzerine döküyoruz
*Biraz şerbeti çektikten sonra soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi ekleyip, güzelce mikserle karıştırıyoruz
*Borcamın üzerine ekliyoruz ve üzerinede bolca hindistan cevizi ekliyoruz AFİYET OLSUN