iltasyazilim
FD Üye
Nefis İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı irmik
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*1 tane yumurta
*1 paket kabartma tozu
Üzerini bulamak için;
*2 3 kaşık irmik
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
Nefis İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Tatlımızın yapılışı öncelikle hamur kabımıza yumurtamızı alalım, yoğurdu ,sıvı yağı ,irmik ,un, kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz, cıvık olursa biliyorsunuz unlar farklı farklı olabiliyor, benimki tam geliyor, hamurumuzdan küçük parçalar alıp istediğiniz şekli verebilirsiniz Ben böyle yaptım çokta güzel oldu hepsini yaptıktan sonra tatlımızı irmiğe buluyoruz, önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz Ben 200 derece de pişirdim kızarana kadar herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tatlı irmikli olduğu için hamur olma ihtimalide yok Şerbetinin yapılışı *şeker le su iyice eriyene kadar karıştırıyoruz şerbet kaynamıyor Soğuk oluyor fırından çıkan tatlımızın 3 dakika soğumasını bekliyoruzSoğuk şerbeti üzerine döküyoruz ve tatlımızı beklemeye alıyoruz 3 4 Saat 1 *gün önceden de rahatlıkla yapabilirsiniz sonra fıstıkla yada hindistan ceviziyle süslüyoruz, afiyet olsun Hayırlı *Ramazanlar iyi kandiller hepinize
*1, 5 su bardağı irmik
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı un
*1 tane yumurta
*1 paket kabartma tozu
Üzerini bulamak için;
*2 3 kaşık irmik
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
Nefis İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Tatlımızın yapılışı öncelikle hamur kabımıza yumurtamızı alalım, yoğurdu ,sıvı yağı ,irmik ,un, kabartma tozunu ekleyelim ve yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz, cıvık olursa biliyorsunuz unlar farklı farklı olabiliyor, benimki tam geliyor, hamurumuzdan küçük parçalar alıp istediğiniz şekli verebilirsiniz Ben böyle yaptım çokta güzel oldu hepsini yaptıktan sonra tatlımızı irmiğe buluyoruz, önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz Ben 200 derece de pişirdim kızarana kadar herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tatlı irmikli olduğu için hamur olma ihtimalide yok Şerbetinin yapılışı *şeker le su iyice eriyene kadar karıştırıyoruz şerbet kaynamıyor Soğuk oluyor fırından çıkan tatlımızın 3 dakika soğumasını bekliyoruzSoğuk şerbeti üzerine döküyoruz ve tatlımızı beklemeye alıyoruz 3 4 Saat 1 *gün önceden de rahatlıkla yapabilirsiniz sonra fıstıkla yada hindistan ceviziyle süslüyoruz, afiyet olsun Hayırlı *Ramazanlar iyi kandiller hepinize