iltasyazilim
FD Üye
Nefis Islak Nutelalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağından 1 parmak eksik un
Kek ıslatmak için;
*1 su bardağı süt
Kreması için;
*2 süt krema (schlagsahne)
*5 tane küçük pakete 8 grmlık krem sertleştirici (sahnefest)
*Yarım çay bardağı süt eger çok sert olursa krema
*250 gr mascarpone
*3 yemek kaşığı nutella(kremanın yarısına eklenip çırpılacak)
Ganaj için;
*1 paket (200 ml) sıvı krema
*120 gr bitter çikolata (15 paket)
Nefis Islak Nutelalı Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın
*Daha sonra süt, yağ, kakao, vanilya koyup karıştıralım
*Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın
*Çok koyu olmayan akışkan kıvamda bir kek hamuru olsun
*Altını yağladığımız borcama kek harcını içine dökelim
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dk pişirelim
*Kreması için krem sertleştirici sini ve süt kremasını bardağı koyulaşana kadar çırpalım
*Üzerine mascorponeyı ekleyip çırpmaya devam edelim
*Çok koyu olursa biraz süt ekleyin kekin üzerine rahat sürülmesi için Ondan sonra
*Kremayı ikiye bölelim Biri sade kalsın, diğerine 2 yemek kaşığı nutella ekleyip çırpalım
*Fırından çıkan kekimizi bir su bardağı süt ile her yerini güzelce ıslatalım
*Soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra önce beyaz kremayı döküp yayalım
*Üzerine nutellalı kremayı döküp yayalım ve buzdolabına iyice donması için kaldıralım 34 saat güzelce donsun
*34 saat sonunda ganaj için kremayı tencereye alalım, kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım
*Üzerine çikolata ekleyip eriyip krema ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*İyice donmuş soğumuş olan pastamızın üzerine ılık ganajı dökelim Her yerine yayalım
*12 saat kadar daha donması için dolaba kaldıralım
*Üzerindeki çikolata donduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz ????? harika bir pasta yedikce yedirten ?????
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağından 1 parmak eksik un
Kek ıslatmak için;
*1 su bardağı süt
Kreması için;
*2 süt krema (schlagsahne)
*5 tane küçük pakete 8 grmlık krem sertleştirici (sahnefest)
*Yarım çay bardağı süt eger çok sert olursa krema
*250 gr mascarpone
*3 yemek kaşığı nutella(kremanın yarısına eklenip çırpılacak)
Ganaj için;
*1 paket (200 ml) sıvı krema
*120 gr bitter çikolata (15 paket)
Nefis Islak Nutelalı Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın
*Daha sonra süt, yağ, kakao, vanilya koyup karıştıralım
*Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın
*Çok koyu olmayan akışkan kıvamda bir kek hamuru olsun
*Altını yağladığımız borcama kek harcını içine dökelim
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dk pişirelim
*Kreması için krem sertleştirici sini ve süt kremasını bardağı koyulaşana kadar çırpalım
*Üzerine mascorponeyı ekleyip çırpmaya devam edelim
*Çok koyu olursa biraz süt ekleyin kekin üzerine rahat sürülmesi için Ondan sonra
*Kremayı ikiye bölelim Biri sade kalsın, diğerine 2 yemek kaşığı nutella ekleyip çırpalım
*Fırından çıkan kekimizi bir su bardağı süt ile her yerini güzelce ıslatalım
*Soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra önce beyaz kremayı döküp yayalım
*Üzerine nutellalı kremayı döküp yayalım ve buzdolabına iyice donması için kaldıralım 34 saat güzelce donsun
*34 saat sonunda ganaj için kremayı tencereye alalım, kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım
*Üzerine çikolata ekleyip eriyip krema ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*İyice donmuş soğumuş olan pastamızın üzerine ılık ganajı dökelim Her yerine yayalım
*12 saat kadar daha donması için dolaba kaldıralım
*Üzerindeki çikolata donduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz ????? harika bir pasta yedikce yedirten ?????