iltasyazilim
FD Üye
Nefis Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo Ispanak
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 adet büyük boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı vegeta
*1 çay kaşığı tuz
Üzerine sosu için :
*5 çorba kaşığı yoğurt
*2 diş sarımsak
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Nefis Ispanak Borani Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Yine harika, hafif, lezzetli ve pratik bir meze, salata arası bir tarif, çabuk piştiği için ayrıca zamanınız size kalıyor
Ispanakları bol suyla yıkayıp süzelim Kuru soğanı minik minik doğrayıp dört kaşık zeytinyağı ile kısık ateşte kavurmaya bırakalım Ispanakları da ince ince doğrayalım, soğana ilave ederek ateşi orta ateşe getirelim ve arada karıştırarak kavuralım, ateşi tekrar kısalım, kavrulan ıspanağa tuz, kuru nane ve biraz vegetayı ilave edelim, vegeta bir tür tuzlu kurutulmuş sebzeli bir çeşni eğer yoksa sorun değil, tuzunu kontrollü atalım, birazda böyle kavuralım ve soğuması için ateşten alalım
Sarımsağı havanda ezerek yoğurda karıştıralım, iki kaşık sıvı yağı ateşte biraz ısıtalım, çok yakmadan toz biberini ilâve edelim, ve servis tabağına aldığımız ıspanağın üzerine yoğurdu ve kızdırılmış yağını dökelim
Ispanak boranimiz servise hazırdır
Çok afiyetler olsun
*Yarım kilo Ispanak
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 adet büyük boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı vegeta
*1 çay kaşığı tuz
Üzerine sosu için :
*5 çorba kaşığı yoğurt
*2 diş sarımsak
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Nefis Ispanak Borani Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Yine harika, hafif, lezzetli ve pratik bir meze, salata arası bir tarif, çabuk piştiği için ayrıca zamanınız size kalıyor
Ispanakları bol suyla yıkayıp süzelim Kuru soğanı minik minik doğrayıp dört kaşık zeytinyağı ile kısık ateşte kavurmaya bırakalım Ispanakları da ince ince doğrayalım, soğana ilave ederek ateşi orta ateşe getirelim ve arada karıştırarak kavuralım, ateşi tekrar kısalım, kavrulan ıspanağa tuz, kuru nane ve biraz vegetayı ilave edelim, vegeta bir tür tuzlu kurutulmuş sebzeli bir çeşni eğer yoksa sorun değil, tuzunu kontrollü atalım, birazda böyle kavuralım ve soğuması için ateşten alalım
Sarımsağı havanda ezerek yoğurda karıştıralım, iki kaşık sıvı yağı ateşte biraz ısıtalım, çok yakmadan toz biberini ilâve edelim, ve servis tabağına aldığımız ıspanağın üzerine yoğurdu ve kızdırılmış yağını dökelim
Ispanak boranimiz servise hazırdır
Çok afiyetler olsun