iltasyazilim
FD Üye
Nefis Ispanaklı Ekmek (Ispanaklı Börek) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için
*Tepsimize göre un ben yaklaşık 5 bardak kadar kullandım
*Su
*İnstant maya (Ben dr oetker ekşi ekmek mayası kullandım)
*1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
*1 kg ıspanak (Hepsini kullanmadım haşlayıp fazlasını buzluğa attım )
*2 büyük boy soğan
Üzerine sürmek için;
*Yoğurt
*Sıvı yağ
Nefis Ispanaklı Ekmek (Ispanaklı Börek) Tarifi Yapılışı Öncelikle kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum enfes bir lezzet ve bir o kadarda pratik
Arzu ettiğimiz kadar unu yoğurma kabımıza alalım Ben yaklaşık beş bardak kadar kullandım İçine mayayı tuzu ve iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim Suyu azar azar ilave ederek klasik kıvamlı bir hamur yoğuralım (Kulak memesinden biraz sert nasıl olsa mayalanıyor ve yumuşuyor)Yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakalım (yaklaşık 45 dk bir saat hamurun durumuna göre ) o sırada soğanlarını yemeklik doğrayalım Rengi dönene kadar kavuralım Kavurulan soğanlara haşladığımız ıspanakları doğrayıp ekleyelim ( 1 kg in tamamı bana fazla geldiği için hepsini eklemedim Yeteri kadar kullanıp kalanı buzluğa kaldırdım ) iki üç dakika ıspanakları da kavurup baharatları ekleyelim (tuz, pul biber, karabiber)
iç harcımızı soğumaya bırakalım
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölelim ve kullanacağımız tepsi kadar açalım ( ellerimi sıvı yağa batırarak hamuru elimle büyütüyorum
Yağ ile büyüttüğüm için da lezzetli oluyor) Yağladığımız tepsiye açtığımız hamurun birini koyalım ve üzerine ıspanaklı harcımızı her yere gelecek şekilde yayalım Ben bu aşamada biraz beyaz peynirde serpiştiriyorum Ispanak ile yakıştırdığım için Daha sonra diğer hamuru da iç harcın üzerini kapatacak şekilde büyütelim ve üzerini kapatalım Evde yoğurt kaymağınız varsa üzerine onu sürün Ben olmadığı için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak sürdüm Önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin Afiyet olsun
*Tepsimize göre un ben yaklaşık 5 bardak kadar kullandım
*Su
*İnstant maya (Ben dr oetker ekşi ekmek mayası kullandım)
*1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
*1 kg ıspanak (Hepsini kullanmadım haşlayıp fazlasını buzluğa attım )
*2 büyük boy soğan
Üzerine sürmek için;
*Yoğurt
*Sıvı yağ
Nefis Ispanaklı Ekmek (Ispanaklı Börek) Tarifi Yapılışı Öncelikle kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum enfes bir lezzet ve bir o kadarda pratik
Arzu ettiğimiz kadar unu yoğurma kabımıza alalım Ben yaklaşık beş bardak kadar kullandım İçine mayayı tuzu ve iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim Suyu azar azar ilave ederek klasik kıvamlı bir hamur yoğuralım (Kulak memesinden biraz sert nasıl olsa mayalanıyor ve yumuşuyor)Yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakalım (yaklaşık 45 dk bir saat hamurun durumuna göre ) o sırada soğanlarını yemeklik doğrayalım Rengi dönene kadar kavuralım Kavurulan soğanlara haşladığımız ıspanakları doğrayıp ekleyelim ( 1 kg in tamamı bana fazla geldiği için hepsini eklemedim Yeteri kadar kullanıp kalanı buzluğa kaldırdım ) iki üç dakika ıspanakları da kavurup baharatları ekleyelim (tuz, pul biber, karabiber)
iç harcımızı soğumaya bırakalım
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölelim ve kullanacağımız tepsi kadar açalım ( ellerimi sıvı yağa batırarak hamuru elimle büyütüyorum
Yağ ile büyüttüğüm için da lezzetli oluyor) Yağladığımız tepsiye açtığımız hamurun birini koyalım ve üzerine ıspanaklı harcımızı her yere gelecek şekilde yayalım Ben bu aşamada biraz beyaz peynirde serpiştiriyorum Ispanak ile yakıştırdığım için Daha sonra diğer hamuru da iç harcın üzerini kapatacak şekilde büyütelim ve üzerini kapatalım Evde yoğurt kaymağınız varsa üzerine onu sürün Ben olmadığı için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak sürdüm Önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin Afiyet olsun