Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Kabaklı Börek

Nefis Kabaklı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nefis Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet yufka

Sosu İçin;


*5 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
*5 yemek kaşığı su

İç harcı için;


*3 adet kabak ( benim kullandığım kabak çok büyük olduğu için 1 adet kabak kullandım )
*1 adet havuç
*23 dal taze soğan
*1 diş sarımsak
*Bir tutam dereotu
*1 çay bardağı kadar beyaz peynir yada lor peyniri ( ben lor peyniri kullandım )
*3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*1 2 tatlı kaşığı pulbiber
*Yarım çay kaşığı karabiber
*( Tuz ve baharatları damak tadına göre ayarlayabilirsiniz )

Üzeri için;


*1 yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu

Nefis Kabaklı Börek Tarifi Yapılışı
Pazarda taze ve çok güzel kabak bulunca bu hafta bol bol kabak yemeği yaptım, bu böreği de yıllar önce denemiştim tekrar denemek istedim az yağ kullandım sonuç şahane çok hafif, ferah ve şahane bir börek oldu, kabak sevenler mutlaka denemeli Benim kullandığım kabaklar çok büyük olduğu için bir kabak yetti ama orta boy kabak kullanacaksanız 3 adet kullanmalısınız Gelelim tarife, öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz bunun için tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak ocağa alıyoruz küçük küçük doğradığımız taze soğan, sarımsak ve rendelediğimiz havucu tavaya alıyoruz birkaç dakika kavuruyoruz daha sonra üzerine rendelediğimiz kabakları ekleyerek üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Ben kabağın suyunu sıkmadım üzerine tuz ekleyip karıştırınca suyunu saldı ama merak etmeyin biraz pişince suyunu tamamen çekti İç harcımız suyunu çekince ocaktan alıyoruz ve üzerine ince ince doğradığımız dereotunu, peyniri ekleyerek karıştırıp soğuması için bir kenara alıyoruz Böreğin sosu için zeytinyağı ve suyu bir kaseye alarak karıştırıyoruz İlk yufkayı tezgaha açarak yağ ve sulu sosu üzerine dökerek fırça ile sürüp yufkayı 8 parça olacak şekilde kesiyoruz ve geniş tarafına soğuyan iç harcımızdan koyarak geniş sigara börekleri sarıyoruz, ikinci yufkayı da aynı şekilde sararak börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu, susam serperek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişirdiğimiz börekleri fırından alarak biraz dinlendirdikten sonra çok soğumadan servis ediyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt