Mevsimin en yararlı sebzelerinden olan karnabaharı isterseniz kızartma isterseniz ana yemek isterseniz de çorba olarak sofralarınıza getirebilirsiniz. Imalatı kolay tadı enfes olan karnabahar çorbası evlatlarınıza da çok yararlı olacak. Pekala karnabahar çorbası nasıl yapılır? Tanımı metnin detaylarında...
Kış sebzelerinin başında gelen karnabahar çok yeterli bir yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıyor. Lezzeti bakımından çok ziyade ön planda olmasa da sıhhate olan yararları ile pek çok kişinin tercih ettiği bir sebzedir. Beyaz renk çiçekli kısmı ve yeşil yaprakları olan karnabahar, çok sayıdaki yemek tanımının ana sebzelerinden biridir. Yararları yüzyıllar evvel keşfedilmiş olan karnabahar zerzevatı eksperler tarafından da önerilmektedir. Yalnızca ana yemek olarak değil çorbası da yapılabilen karnabahar lezzetinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Tadı damaklarda kalacak karnabahar çorbasını pratik bir formda konutta yapabilirsiniz.
KARNABAHAR ÇORBASI TANIMI:
GEREÇLER
Bir demet parçalanmış karnabahar
4 yemek kaşığı köri
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı toz al biber
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet rendelenmiş al soğan
2 tane ezilmiş sarımsak
3 tatlı kaşığı zeytinyağı
10 doğranmış lahana yaprağı
2 doğranmış havuç
5 su bardağı zerzevat suyu
2 su bardağı hindistan cevizi sütü
YAPILIŞI
Derin bir tencerede karnabaharları yarım saat kaynatın. Daha sonra al soğan ve sarımsakları zeytin yağında kavurun.
Lahana yapraklarını küp küp doğrayıp onları da kavurun. Haşlanan karnabaharları, hindistan cevizi sütünü, havuç ve kalan tüm gereçleri ekleyip karıştırın.
20 dakika kaynattıktan sonra blendırdan geçirin. 2 su bardağı su daha ekleyip 15 dakika daha kaynatarak hazır hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun...