iltasyazilim
FD Üye
Nefis Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy karnabahar
*200 – 250 gr kıyma
*1 adet soğan
*Yarım yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nefis Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Merhaba bayanlar;
Bu tarifle efsane bir karnabahar yemeği yapacaksınız ve misafirleriniz parmaklarını yiyecek
1
*İlk olarak karnabaharları haşlamak için demet demet koparıyoruz
*Kaynamış ve içine tuz attığımız tenceremizde 10 – 15 dakika kadar haşlıyoruzDaha sonra kızartma tencerimize bol yağımızı alıp kızgın yağda
*karnabaharlarimizi iyice rengi dönene kadar kızartıyoruz (resimlerden yardım alabilirsiniz)
*Bu sırada 1 adet soğanımızı ince ince doğruyoruz
*2 yemek kaşığı yağımızı ekleyip soğanları kavuruyoruz ve üzerine kıymamızı ekliyoruz
*Kıymamız kavrulmaya başlayınca yarım kaşık salçamızı, (miktarı size kalmış) baharatlarımızı* ekliyoruz ve iyice piştiğinden emin olana kadar ağzı kapalı pişiriyoruz
*(İsterseniz yarım çay bardağı su ekleyin ben ekliyorum harç biraz sulu olsun)
*Kızarttığımız karnabaharları ayrı bir tencerenin zeminine yayıyoruz ve üzerine kıymalı harcımızı* ekliyoruz
*İsterseniz bir kat karnabahar araya kıymalı harç üzerine tekrar karnabahar yapabilirsiniz
*Ve yemeğimiz hazır karnabaharı ağzına sürmeyen insanların bayılarak bu yemeği yediklerini göreceksiniz
*Şimdiden afiyet olsun)
(Karnabaharın büyüklüğü ve kıyma miktarına göre yemeği azaltıp çoğaltabilirsiniz)
*1 adet orta boy karnabahar
*200 – 250 gr kıyma
*1 adet soğan
*Yarım yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nefis Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Merhaba bayanlar;
Bu tarifle efsane bir karnabahar yemeği yapacaksınız ve misafirleriniz parmaklarını yiyecek
1
*İlk olarak karnabaharları haşlamak için demet demet koparıyoruz
*Kaynamış ve içine tuz attığımız tenceremizde 10 – 15 dakika kadar haşlıyoruzDaha sonra kızartma tencerimize bol yağımızı alıp kızgın yağda
*karnabaharlarimizi iyice rengi dönene kadar kızartıyoruz (resimlerden yardım alabilirsiniz)
*Bu sırada 1 adet soğanımızı ince ince doğruyoruz
*2 yemek kaşığı yağımızı ekleyip soğanları kavuruyoruz ve üzerine kıymamızı ekliyoruz
*Kıymamız kavrulmaya başlayınca yarım kaşık salçamızı, (miktarı size kalmış) baharatlarımızı* ekliyoruz ve iyice piştiğinden emin olana kadar ağzı kapalı pişiriyoruz
*(İsterseniz yarım çay bardağı su ekleyin ben ekliyorum harç biraz sulu olsun)
*Kızarttığımız karnabaharları ayrı bir tencerenin zeminine yayıyoruz ve üzerine kıymalı harcımızı* ekliyoruz
*İsterseniz bir kat karnabahar araya kıymalı harç üzerine tekrar karnabahar yapabilirsiniz
*Ve yemeğimiz hazır karnabaharı ağzına sürmeyen insanların bayılarak bu yemeği yediklerini göreceksiniz
*Şimdiden afiyet olsun)
(Karnabaharın büyüklüğü ve kıyma miktarına göre yemeği azaltıp çoğaltabilirsiniz)