Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nefis Kete Tarifi

Nefis Kete Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Nefis Kete Tarifi İçin Malzemeler Kete sevenler burdamı
@mutfakgunlugumm
Hamuru için


*2 adet yumurta (sarıları üzeri için beyazları içine)
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un

İç harcı için


*200 gr tereyağı veya margarin
*22 5 su bardağı un

Yufkalara sürmek için


*150 gr tereyağı (Eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ

Nefis Kete Tarifi Yapılışı
1
*Ilık sütümüzü, ılık suyumuzu, mayayı ve şekeri yoğurma kabımıza alalım
*Elimizle karıştırarak mayayı eritelim 5 dakika bekletip, Un hariç diğer malzemeleri tuz, yumurtanın beyazını ve yağı ilave edelim
*Son olarak da unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
*Hamurumuzu mandalinadan biraz daha büyük bezelere ayıralım ve yarım saat kadar üzerini kapatalım ve dinlendirelim
*Bu arada iç harcımızı hazırlayabiliriz
*İç harcı için, Tereyağını eritelim
*Unu ilave edelim ve karıştırarak rengi çok hafif değişip un okusu gelene kadar kavuralım
*Unumuzun rengine dikkat kararmayacak
*Un kıvamı topak topak değil kum gibi olmalı ki hamurlarımızın içine serpebilelim
**Bunun içinde kavururken iyi karıştırmalıyız Hazırladığımız iç harcı soğumaya bırakalım
*Dinlenen bezeleri sırasıyla yufka boyutunda açalım üzerlerine karıştırdığımız, eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim
*Daha sonra bıçakla boyuna 8 parçaya keselim Kenar kısımlardaki 3 parçayı üst üste, ortadaki 2 parçayı da üst üste koyup,
*Daha sonra elimizle dört parmağımıza dolayarak saralım orta da kalan boşluk kısmına kavrulmuş undan 1 kaşık koyalım ve kapatıp üzerine elimizle bastıralım
*1 adet yufkadan 3 adet kete çıkıyor
*Bu şekilde tüm bezeleri hazırlayalım
*Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsimize ketelerimizi alalım
*Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizikler atıp, 180 derecede ısıttığımız fırında ketelerimizi kızarıncaya kadar pişirelim Afiyet olsun?
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt