iltasyazilim
FD Üye
Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak galeta unu
*Yarım bardak toz şeker
*Yarım bardak sıvı yağ
*3 yumurta
*1 bardak hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 bardak kırılmış ceviz
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 paket vanilya
*1, 5 su bardağı şeker
Kreması için:
*1 su bardağı nişasta
*1 litre süt
*1 paket krem şanti
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı şeker
Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce bir tencere alalım içine suyu şekeri dökelim
Aygaz’ı yakalım kaynamaya başlayınca altını kısıp öyle 15 dakika daha kaynatalım
Altını kapatınca vanilyayı koyalım kenara alalım
Şerbetin soğuk olması lazım
Kekimiz için şekeri ve yumurtayı iyice çırpalım
Diğer malzemeleri sırayla katalım
Yağlanmış fırın kabına boşaltalım 160 derecede 25 dakika pişirelim( her fırının pişirmesi farklı olur)
Fırından çıkarınca şerbeti eşit şekilde dökelim
Soğumaya bırakalım sıra kremayı yapmaya geldi
Tencere alalım krem şanti hariç bütün malzemeyi katalım
Muhallebi gibi oluncaya kadar pişirelim
Altını kapatıp kremşantiyi ekleyip bilendirler beş dakika çırpalım
Soğumuş şerbetli kekimizin üzerine muhallebiyi boşaltalım
Üstüne bolca Hindistan cevizi serpelim Buzdolabında 23 saat bekletelim sonra dilimleyerek servis yapalımAfiyet bal olsun herkesin denemeli
*1 bardak galeta unu
*Yarım bardak toz şeker
*Yarım bardak sıvı yağ
*3 yumurta
*1 bardak hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 bardak kırılmış ceviz
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 paket vanilya
*1, 5 su bardağı şeker
Kreması için:
*1 su bardağı nişasta
*1 litre süt
*1 paket krem şanti
*1 paket vanilya
*Yarım su bardağı şeker
Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce bir tencere alalım içine suyu şekeri dökelim
Aygaz’ı yakalım kaynamaya başlayınca altını kısıp öyle 15 dakika daha kaynatalım
Altını kapatınca vanilyayı koyalım kenara alalım
Şerbetin soğuk olması lazım
Kekimiz için şekeri ve yumurtayı iyice çırpalım
Diğer malzemeleri sırayla katalım
Yağlanmış fırın kabına boşaltalım 160 derecede 25 dakika pişirelim( her fırının pişirmesi farklı olur)
Fırından çıkarınca şerbeti eşit şekilde dökelim
Soğumaya bırakalım sıra kremayı yapmaya geldi
Tencere alalım krem şanti hariç bütün malzemeyi katalım
Muhallebi gibi oluncaya kadar pişirelim
Altını kapatıp kremşantiyi ekleyip bilendirler beş dakika çırpalım
Soğumuş şerbetli kekimizin üzerine muhallebiyi boşaltalım
Üstüne bolca Hindistan cevizi serpelim Buzdolabında 23 saat bekletelim sonra dilimleyerek servis yapalımAfiyet bal olsun herkesin denemeli