Bayat olan yufkaları kıymetlendirmek yanı hengamda farklı bir börek tanımı hazırlamak istiyorsanız kırpıntı börek tam size nazaran. Çayın yanında enfes bir formda servis edebileceğiniz kırpıntı börek, tam da ağızlara layık. Pratik imalatıyla çok seveceğiniz kırpıntı börek tanımı metnimizde bulabilirsiniz.
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan börek, çeşit çeşit olmasıyla adeta gönüllere taht kuruyor. Bugün sizlere vereceğimiz börek tanımı de hem sair tanımları unutturacak hem de çayla bir arada harika bir ikili olacak.Adını imajından alan bu böreğin ismi kırpıntı. Münhasıran bayat yufkaların değerlenmesinde büyük rol oynayan bu börek yufkaların rulo biçiminde kesilerek yapılmasından oluşuyor. Görünüm mükemmel olan kırpıntı börekle misafirlerinizi şaşırtmaya hazır mısınız? O vakit gelin birlikte kırpıntı böreği hazırlayalım...
KIRPINTI BÖREK TANIMI:
MATERYALLER
4 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
1 isim. yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı likit yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı beyaz susam
YAPILIŞI
Kek kalıbını şıkça yağlayıp, susam serpin.Donması için buzdolabına koyun.
Akabinde yufkaları rulo yapıp, 1 cm genişliğinde kesin. Ruloları açıp, münferit bir kabın içerisinde iç harcı hazırlayın.
Karışımı yufkaların üzerine döküp karıştırın. Kek kabını dolaptan çıkarıp, karışımı kalıba döküp, hafifçe bastırın.
Kalıbı yavaşça tezgaha vurup, üzerine susam serpin.
180 aşama fırında kızarana kadar pişirin.
Aykırı çevirip, ılık hale gelene kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...