Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Kısırım

Nefis Kısırım

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nefis Kısırım Tarifi İçin Malzemeler

*Kısırlık bulgur 500 gr
*2 kaşık tepeleme domates salçası
*2 kaşık tepeleme biber salçası
*1 su bardağı ( 200ml) zeytinyağı
*34 diş sarımsak
*Yarım su bardağı nar ekşisi
*Maydonoz
*Yeşil soğan
*Nane ( miktar belirtmiyorum siz ne kadar isterseniz o kadar ilave edin Ben bol koyarım hep yeşillikleri)
*1 çay kaşığı pul Biber
*1 çay kaşığı tuz

Nefis Kısırım Tarifi Yapılışı Öncelikle Merhaba,
Bu kısırı yıllardır yaparım ve şimdiye kadar olumsuz bir söz duymadım kimseden Yiyen hep tarifini sorar Bilhassa eşime her hafta sonu yaparım Çok sever kendisi Gelelim yapılışına İlk önce bulgurlar çok iyi yıkanması gerek Suyunu iyice süzüp büyük bir kaseye ve ya leğen varsa o da olur Ki rahat rahat sonradan yoğurup karıştırabilesiniz Ilk önce salçaları ekleyip yoğuruyoruz İyice yedirdikten sonra salçayı kısıra zeytinyağını, sarımsakları rendeleyip devam yoğuruyoruz Sonra nar ekşisi, pul biber ve tuzu ekleyip biraz daha yoğurup bırakıyoruz Tüm yeşillikler iyice yıkanıp çok ince ve ufak olmak şartı ile kesiyoruz Ne kadar ince ufak ufak, bir o kadar güzel olur tadıYeşillikleri kaşıkla karıştırıp servis tabağına alabiliriz Afiyet olsun
Not: BULGUR YAĞI SEVER, BU YÜZDEN BAKTINIZ KURU OLDU SONRADAN ÜSTÜNE TEKRAR ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİP KAŞIK YARDIMI İLE KARIŞTIRIN NAR EKŞİSİ DE İLAVE EDİLEBİLİR

858,496Konular
982,322Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt