iltasyazilim
FD Üye
Nefis Kıymalı Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet enginar çanağı
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı *domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı bulgur
*Maydanoz, dereotu
*Tuz, zeytinyağı
*İstediğiniz dilimde limon
Nefis Kıymalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Tam enginar mevsimi Bu tarif şifalı sebzeyi sevmeyenlere bile yedirtecek, çocuklarınız beğenerek yiyecek
Biz iç harcımızı hazırlarken enginarlar limonlu suda beklesin
Kıyma biraz sıcak su eklenen tavaya alınır güzelce kavrulur Yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir bir iki tur çevrilir üzerine salçalar ve rendelenmiş domates eklenir iyice kavrulur suyu azalırsa ara ara kaynamış su ekleyin Biraz sulu olan kıymalı iç harca bulgur, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, zeytinyağı ve tuzu eklenir güzelce karıştırılır
Enginarlar limonlu sudan alınır yıkanır, üzerini dolduracak şekilde iç harçtan koyulur Tencereye dizilir Tencereye dilimlenmis limonlar ve enginarları geçmeyecek şekilde kaynamış su eklenir ve 4045 dk enginarlar yumuşayana kadar pişirilir
Herkese afiyet olsun
*8 adet enginar çanağı
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı *domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı bulgur
*Maydanoz, dereotu
*Tuz, zeytinyağı
*İstediğiniz dilimde limon
Nefis Kıymalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Tam enginar mevsimi Bu tarif şifalı sebzeyi sevmeyenlere bile yedirtecek, çocuklarınız beğenerek yiyecek
Biz iç harcımızı hazırlarken enginarlar limonlu suda beklesin
Kıyma biraz sıcak su eklenen tavaya alınır güzelce kavrulur Yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir bir iki tur çevrilir üzerine salçalar ve rendelenmiş domates eklenir iyice kavrulur suyu azalırsa ara ara kaynamış su ekleyin Biraz sulu olan kıymalı iç harca bulgur, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, zeytinyağı ve tuzu eklenir güzelce karıştırılır
Enginarlar limonlu sudan alınır yıkanır, üzerini dolduracak şekilde iç harçtan koyulur Tencereye dizilir Tencereye dilimlenmis limonlar ve enginarları geçmeyecek şekilde kaynamış su eklenir ve 4045 dk enginarlar yumuşayana kadar pişirilir
Herkese afiyet olsun