Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nefis Kremalı Meyveli Tartoletler (Ağızda Dağılan Bir Hamurla)

Nefis Kremalı Meyveli Tartoletler (Ağızda Dağılan Bir Hamurla)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nefis Kremalı Meyveli Tartoletler (Ağızda Dağılan Bir Hamurla) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru;

*Yarım paket margarin veya tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta
*Çay kaşığ ucuyla tuz
*Un (Alabildiği kadar)

Muhallebisi;

*2, 5 su bardağı süt
*1 çay bardağı şeker
*2 paket vanilya
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*50 gr margarin
*1 paket krema veya krem şanti

Üzeri için;

*İsteğe göre meyve
*Bitter çikolata

Nefis Kremalı Meyveli Tartoletler (Ağızda Dağılan Bir Hamurla) Tarifi Yapılışı Hem çocukların hemde büyüklerin keyifle yiyeceği bir tatlı
Öncelikle muhallebiyi yapıyoruz
Süt şeker ve nişastayı tencereye koyup göz göz olana kadar kaynatıyoruz, altını kapatınca margarin ve vanilyayı katıyoruz soğuduktan sonra 1 çay br süt ile çırpılmış krem şantiyi katıp çırpıyoruz
Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz Hamuru ikiye bölüp merdaneyle 2 milim kalınlığında açıyoruz kahve yanı bardağıyla ile kesip küçük kek kapsüllerinin içine yerleştiriyoruz (kapsüller 1 nolu kullandım), çatalı hamurlara batırıyoruz tepsiye dizip 180 derece fırında 15 20 dk pişiriyoruz(fırına göre değişebilir)
Pişen hamurlar soğuduktan sonra şanti torbasıyla yaptığımız kremayı kurabiyelerin içine koyuyoruz Üzerini meyvayla süslüyoruz ben muz ve nar kullandım Muzlar kararmasın diye üzerine bermari usulu erittiğimiz çikolatayı 1 çay kaşığı koyuyoruz şimdiden yapanlara afiyet olsun ??
Not
Hamuru tereyağ ile yapınca içine 2, 5 yemek kaşığı su katarsanız hamur dağılmaz tam kıvamında oluyor,, ,
*

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt