iltasyazilim
FD Üye
Nefis Kuplar Tarifi İçin Malzemeler
*Kalmış kekler ya da sade bisküvi (Islatmak için bir miktar süt)
*Dondurulmuş frambuaz, yaban mersini, frenk üzümü sadece tek çeşitte olabilir
*Zamanı olmayanlar için hazır muhallebilerde yapılabilir
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağın yarısı pirinç unu, yarısı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım yemek kaşığı margarintereyağ
Üzeri için;
*Turta jeli ya da bir bardak vişne suyuna bir miktar ( 1 2 yemek kasığı) nişasta katılıp koyulaştırılarak sos yapılır
Süslemek için;
*Dövülmüş Antep fıstığı
Nefis Kuplar Tarifi Yapılışı İlk olarak en alt tabakaya ıslatılmış kekler ufalanır*Muhallebi yapımı için tencereye 1 litre süt ve şeker koyulur, pirinç unu ve nişasta yavaş yavaş eklenerek karıştırılır Kaynamaya ve katılamayan başladığında ocaktan alınır bir paket vanilya ve yarım yemek kaşığı tereyağ eklenir*Kuplara eşit miktarda dağıtılır*Dondurulmuş meyveler eklenir ve en son sos pişirilip eşit miktarda dökülür Antep fıstığıyla süslenir Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır ve ardından en az bir saat buzdolabında bekletildikten sonra servise hazırdır
*Kalmış kekler ya da sade bisküvi (Islatmak için bir miktar süt)
*Dondurulmuş frambuaz, yaban mersini, frenk üzümü sadece tek çeşitte olabilir
*Zamanı olmayanlar için hazır muhallebilerde yapılabilir
Muhallebisi için;
*1 litre süt
*1 su bardağın yarısı pirinç unu, yarısı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*Yarım yemek kaşığı margarintereyağ
Üzeri için;
*Turta jeli ya da bir bardak vişne suyuna bir miktar ( 1 2 yemek kasığı) nişasta katılıp koyulaştırılarak sos yapılır
Süslemek için;
*Dövülmüş Antep fıstığı
Nefis Kuplar Tarifi Yapılışı İlk olarak en alt tabakaya ıslatılmış kekler ufalanır*Muhallebi yapımı için tencereye 1 litre süt ve şeker koyulur, pirinç unu ve nişasta yavaş yavaş eklenerek karıştırılır Kaynamaya ve katılamayan başladığında ocaktan alınır bir paket vanilya ve yarım yemek kaşığı tereyağ eklenir*Kuplara eşit miktarda dağıtılır*Dondurulmuş meyveler eklenir ve en son sos pişirilip eşit miktarda dökülür Antep fıstığıyla süslenir Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır ve ardından en az bir saat buzdolabında bekletildikten sonra servise hazırdır