iltasyazilim
FD Üye
Nefis Lahmacun (Silexte) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*200 gr un
*1 su bardak ılık süt
*Yarım su bardak su
*Yarım paket yaş maya
*1 çay bardak yarım sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşık tuz
İç harcı için;
*Yarim kg yağlı kıyma
*7 tane domates
*6 tane soğan
*3 tane yeşil sivri biber
*2 tane kırmızı biber paprika (dolmalık)
*5 diş sarımsak
*Yarim demet maydanoz
*2 yemek kaşık biber salçası
*2 *çay kaşık Tuz, karabiber, acı pulbiber, kekik, isot, göz kararı sıvı yağ
Nefis Lahmacun (Silexte) Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar sizlere nefis Lahmacun tarifini paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz Hadi başlayalım ilk önce hamurumuz için bütün malzemeleri karıştırıp ve alabildiği kadar un ilave edelim sonra güzelce yoğuralım Hamur az bir şekilde elimize yapışması gerekiyor ve daha sonra üzerini kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz İç malzemelere gelelim hepsini güzelce yıkayalım (kıyma hariç)ve mixerden geçirelim Daha sonra sırayla kıymayı ,salçayı, sıvı yağı, tuzu ve baharatları da ilave edelim güzelce karıştıralım İç harcımız hazır şimdi hamura geçelim Mayalanan hamurdan istediğiniz büyük şeklinde koparıp önce yuvarlak beze yapıyoruz elimizden sonra un döküp masaya yuvarlak şeklinde açıyoruz burda püf noktası ince olması lazım Sonra hazırladığımız iç malzemelerini üzerine kaşık yardımı ile döküp yayıyoruz her tarafına sonrada ister silexde ister fırında pişiriyoruz Ben bu malzemelerden 35 tane yaptım Deneyecek olan arkadaşlara afiyetler olsun
*200 gr un
*1 su bardak ılık süt
*Yarım su bardak su
*Yarım paket yaş maya
*1 çay bardak yarım sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşık tuz
İç harcı için;
*Yarim kg yağlı kıyma
*7 tane domates
*6 tane soğan
*3 tane yeşil sivri biber
*2 tane kırmızı biber paprika (dolmalık)
*5 diş sarımsak
*Yarim demet maydanoz
*2 yemek kaşık biber salçası
*2 *çay kaşık Tuz, karabiber, acı pulbiber, kekik, isot, göz kararı sıvı yağ
Nefis Lahmacun (Silexte) Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar sizlere nefis Lahmacun tarifini paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz Hadi başlayalım ilk önce hamurumuz için bütün malzemeleri karıştırıp ve alabildiği kadar un ilave edelim sonra güzelce yoğuralım Hamur az bir şekilde elimize yapışması gerekiyor ve daha sonra üzerini kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz İç malzemelere gelelim hepsini güzelce yıkayalım (kıyma hariç)ve mixerden geçirelim Daha sonra sırayla kıymayı ,salçayı, sıvı yağı, tuzu ve baharatları da ilave edelim güzelce karıştıralım İç harcımız hazır şimdi hamura geçelim Mayalanan hamurdan istediğiniz büyük şeklinde koparıp önce yuvarlak beze yapıyoruz elimizden sonra un döküp masaya yuvarlak şeklinde açıyoruz burda püf noktası ince olması lazım Sonra hazırladığımız iç malzemelerini üzerine kaşık yardımı ile döküp yayıyoruz her tarafına sonrada ister silexde ister fırında pişiriyoruz Ben bu malzemelerden 35 tane yaptım Deneyecek olan arkadaşlara afiyetler olsun