iltasyazilim
FD Üye
Nefis Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase mercimek
*1 yemek kaşığı pirinç
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 tane orta boy patates
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz,karabiber,pulbiber (isteğe göre)
*Yarım su bardağı zeytinyağı
Nefis Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Bugün sizlere annemin yaptığı çorbanın tarifini vereceğim, çok lezzetli ve enfes bi çorba Mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp, düdüklü tencereye alıyoruz Patatesi ve sarımsağı da ekleyip, üzerini geçeçek şekilde su koyuyoruz Salçayı, tuzu karabiberi de koyuyoruz Ben içine küçük bir parça da kemikli et koydum, aroması güzel oluyor Çorbamızı düdüklü tencerede 25 dakika pişiriyoruz Pişince blendirden geçiriyoruz Üzerine biberi yağda kızdırıp, döküyoruz Denemenizi tavsiye ederim, favori çorbalarınız arasına girecektir
*2 kase mercimek
*1 yemek kaşığı pirinç
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 tane orta boy patates
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz,karabiber,pulbiber (isteğe göre)
*Yarım su bardağı zeytinyağı
Nefis Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Bugün sizlere annemin yaptığı çorbanın tarifini vereceğim, çok lezzetli ve enfes bi çorba Mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp, düdüklü tencereye alıyoruz Patatesi ve sarımsağı da ekleyip, üzerini geçeçek şekilde su koyuyoruz Salçayı, tuzu karabiberi de koyuyoruz Ben içine küçük bir parça da kemikli et koydum, aroması güzel oluyor Çorbamızı düdüklü tencerede 25 dakika pişiriyoruz Pişince blendirden geçiriyoruz Üzerine biberi yağda kızdırıp, döküyoruz Denemenizi tavsiye ederim, favori çorbalarınız arasına girecektir