iltasyazilim
FD Üye
Nefis Mi Nefis Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*30 afet baklava yufkası
*1 kase ceviz
*1 kase antep fıstığı
*1 avuç çiğ badem
*250 gram tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Nefis Mi Nefis Çıtır Baklava Tarifi Yapılışı Tereyağımızı *eritelim, üzerinden köpüğü *alalım 30 adet yufkayı tezgaha alalım Küçük yuvarlak tepsiyi üzerine koyup kenarlardan kesip daire elde edelim Etrafından çıkan parçaları da bir *kenara alalım Tepsiye iki tane yuvarlak yufka serelim 1 kaşık tereyağını sürelim Üzerine kenar yufkalardan 1 tane kadar serelim, eşit olacak şekilde , tekrar tereyağını sürelim 2 adet daire yufkayı tekrar serelim tekrar tereyağı Çerezleri karıştırıp yarısını *bu katın üzerine serpelim Üzerine 2 kat yuvarlak yufka ve tekrar kenar parçalardan koyup tekrar tereyağı ve üzerine kuruyemişin geri kalan tamamı Üzerine iki kat yuvarlak tereyağı ve ardından geriye kalan yuvarlaklar iki katta bir yağlanıp alınır Kenarları bir bıçak yardımıyla içe bükülür Şekildeki gibi dilimlenir geri kalan tereyağı üzerine gezdirilir ve 170 derede fırında güzelce kızartılır Soğuyan tatlının *şerbeti kaynatılıp ilk sıcaklığı *çıktıktan sonra üzerine gezdirilir 2 saat dinlendirilir Dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz Ertesi gününe daha bir *lezzetli olmuştu Afiyet olsun
*30 afet baklava yufkası
*1 kase ceviz
*1 kase antep fıstığı
*1 avuç çiğ badem
*250 gram tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Nefis Mi Nefis Çıtır Baklava Tarifi Yapılışı Tereyağımızı *eritelim, üzerinden köpüğü *alalım 30 adet yufkayı tezgaha alalım Küçük yuvarlak tepsiyi üzerine koyup kenarlardan kesip daire elde edelim Etrafından çıkan parçaları da bir *kenara alalım Tepsiye iki tane yuvarlak yufka serelim 1 kaşık tereyağını sürelim Üzerine kenar yufkalardan 1 tane kadar serelim, eşit olacak şekilde , tekrar tereyağını sürelim 2 adet daire yufkayı tekrar serelim tekrar tereyağı Çerezleri karıştırıp yarısını *bu katın üzerine serpelim Üzerine 2 kat yuvarlak yufka ve tekrar kenar parçalardan koyup tekrar tereyağı ve üzerine kuruyemişin geri kalan tamamı Üzerine iki kat yuvarlak tereyağı ve ardından geriye kalan yuvarlaklar iki katta bir yağlanıp alınır Kenarları bir bıçak yardımıyla içe bükülür Şekildeki gibi dilimlenir geri kalan tereyağı üzerine gezdirilir ve 170 derede fırında güzelce kızartılır Soğuyan tatlının *şerbeti kaynatılıp ilk sıcaklığı *çıktıktan sonra üzerine gezdirilir 2 saat dinlendirilir Dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz Ertesi gününe daha bir *lezzetli olmuştu Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.