iltasyazilim
FD Üye
Nefis Mi Nefis Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*15 su bardağı pirinç
*1 adet küçük boy çarliston biber
*1 adet küçük boy soğan
*1 adet küçük boy havuç
*1 adet küçük boy patlıcan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Çay kaşığı ucunda tarçın
*Çay kaşığı ucunda zerdeçal
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Göz kararı sıcak su
*İsteğe göre arpa yada tel şehriye(eklenmese de olur)
Nefis Mi Nefis Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar
1
*Öncelikle pirinci yıkayıp, ılık suda tuz ekleyip nişastası çıkana kadar bekletiyoruz
*Bir tavada sıvı yağını ve tereyağını koyup, şehriyeyi hafiften pembeleştirdim
*Ardından küçük doğradığımız soğanları ekleyip, hafifçe pembeleşecek
*Biberleri küçük küçük doğrayıp soğanların içine ilave ediyoruz
*Beraberinde kızartıp karıştırıyoruz
*Patlıcanları yarım soyup küçük doğrayıp ve havuçları küçük doğrayıp soğanların içine atıyoruz
*Pirincin suyunu iyice süzüp karışımın içine ilave ediyoruz
*En son tuz, zerdeçalı ve karabiberi ekleyip kaşıklayarak harmanlıyoruz
*Göz kararı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz
*Pişmeye yakın pilavın altını kısarak yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişecek
*Piştikten sonra araya kat kat peçete koyarak demlenmeye bırakalım
*Pilavımızı istediğimiz yemeklerle sunuma hazırdır Şimdiden herkese afiyet mis olsun ? ?
*15 su bardağı pirinç
*1 adet küçük boy çarliston biber
*1 adet küçük boy soğan
*1 adet küçük boy havuç
*1 adet küçük boy patlıcan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Çay kaşığı ucunda tarçın
*Çay kaşığı ucunda zerdeçal
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Göz kararı sıcak su
*İsteğe göre arpa yada tel şehriye(eklenmese de olur)
Nefis Mi Nefis Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar
1
*Öncelikle pirinci yıkayıp, ılık suda tuz ekleyip nişastası çıkana kadar bekletiyoruz
*Bir tavada sıvı yağını ve tereyağını koyup, şehriyeyi hafiften pembeleştirdim
*Ardından küçük doğradığımız soğanları ekleyip, hafifçe pembeleşecek
*Biberleri küçük küçük doğrayıp soğanların içine ilave ediyoruz
*Beraberinde kızartıp karıştırıyoruz
*Patlıcanları yarım soyup küçük doğrayıp ve havuçları küçük doğrayıp soğanların içine atıyoruz
*Pirincin suyunu iyice süzüp karışımın içine ilave ediyoruz
*En son tuz, zerdeçalı ve karabiberi ekleyip kaşıklayarak harmanlıyoruz
*Göz kararı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakıyoruz
*Pişmeye yakın pilavın altını kısarak yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişecek
*Piştikten sonra araya kat kat peçete koyarak demlenmeye bırakalım
*Pilavımızı istediğimiz yemeklerle sunuma hazırdır Şimdiden herkese afiyet mis olsun ? ?