iltasyazilim
FD Üye
Nefis Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram margarin
*1 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*Yarım limon rendesi
*1 vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Un
İçi için;
*1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın montalamak için irmik
Şerbeti için;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Nefis Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar Nefis parmak yedirten parmak tatlısı tarifi için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Şeker ve suyu tencereye alıyoruz 15 dk kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Hamuru için margarin, yumurta, irmik ,pudra şekeri ,yarım limon rendesi ,vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz ve üzerine yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz Yumuşak hamurumuzu 10 dk dolapta dinlendirelim Bu arada cevizi iri kıyıp üzerine tarçın ekliyoruz Ardından 10 dk dinlendirmiş olduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte yapar gibi oyuyoruz içine ceviz doldurup irmiğe buluyoruz Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküyoruz Nefis kokan tatlımız servise hazır Deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun Sevgiyle kalın
*100 gram margarin
*1 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*Yarım limon rendesi
*1 vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Un
İçi için;
*1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın montalamak için irmik
Şerbeti için;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Nefis Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar Nefis parmak yedirten parmak tatlısı tarifi için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Şeker ve suyu tencereye alıyoruz 15 dk kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Hamuru için margarin, yumurta, irmik ,pudra şekeri ,yarım limon rendesi ,vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz ve üzerine yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz Yumuşak hamurumuzu 10 dk dolapta dinlendirelim Bu arada cevizi iri kıyıp üzerine tarçın ekliyoruz Ardından 10 dk dinlendirmiş olduğumuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte yapar gibi oyuyoruz içine ceviz doldurup irmiğe buluyoruz Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküyoruz Nefis kokan tatlımız servise hazır Deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun Sevgiyle kalın