iltasyazilim
FD Üye
Nefis Paşa Sarması (Kırılmadan) Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için:
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*50 gram tereyağı veya margarin
Tabanı için:
*Hindistan cevizi
Arasına sürmek için:
*Krem şanti(kaymak tadında tavsiye ederim)
*1 paket +2 Paketin yarısı
*1,5 su bardağı süt
İçi için:
*muz ve ceviz(sade de kalabilir)
Nefis Paşa Sarması (Kırılmadan) Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler
çok pratik ve lezzetli kesinlikle tavsiye ederim
Süt un şeker nişasta tencereye alınır karıştırarak pişirilir ocaktan alınınca margarin konulur eriyince blenderde çırpılır Büyük dikdörtgen borcam ıslatır yada yağlı kağıt serilir Hindistan cevizi dökülür üzerine sıcakken muhallebi dökülür ve soğumaya bırakılır Sıcağı çıkınca dolaba koyulur Kremşanti sütle çırpılır dolaba koyulur 1 saat sonra kremşanti muhallebinin üzerine sürülür ve resimde görüldüğü gibi kesilir İçine ceviz ve muz koyulur ve katlama yapılır Ben 1 gece beklettim kırılma hiç olmadı (12 adet çıkıyor)İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet bal zeka ve hamd olsun
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*50 gram tereyağı veya margarin
Tabanı için:
*Hindistan cevizi
Arasına sürmek için:
*Krem şanti(kaymak tadında tavsiye ederim)
*1 paket +2 Paketin yarısı
*1,5 su bardağı süt
İçi için:
*muz ve ceviz(sade de kalabilir)
Nefis Paşa Sarması (Kırılmadan) Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler
çok pratik ve lezzetli kesinlikle tavsiye ederim
Süt un şeker nişasta tencereye alınır karıştırarak pişirilir ocaktan alınınca margarin konulur eriyince blenderde çırpılır Büyük dikdörtgen borcam ıslatır yada yağlı kağıt serilir Hindistan cevizi dökülür üzerine sıcakken muhallebi dökülür ve soğumaya bırakılır Sıcağı çıkınca dolaba koyulur Kremşanti sütle çırpılır dolaba koyulur 1 saat sonra kremşanti muhallebinin üzerine sürülür ve resimde görüldüğü gibi kesilir İçine ceviz ve muz koyulur ve katlama yapılır Ben 1 gece beklettim kırılma hiç olmadı (12 adet çıkıyor)İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet bal zeka ve hamd olsun