Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis patlıcan tatlısı nasıl yapılır? Patlıcan tatlısının püf noktaları

Nefis patlıcan tatlısı nasıl yapılır? Patlıcan tatlısının püf noktaları
0
116

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
nefis_patlican_tatlisi_nasil_yapilir_patlican_tatlisinin_puf_noktalari_1561102084_5244.jpg

Varlıklı Osmanlı mutfağının en değişik tatlılarından biri olan patlıcan tatlısını denemek velev misiniz? Tam şuanda mevsimi olan patlıcan tatlısının mükemmel tanımı püf noktalarıyla birlikte bugünkü metnimizde. Osmanlı devrindeki padişahların çok sevdiği patlıcan tatlısını kesinlikle sizlerde denemelisiniz.

Memleketimizde patlıcanın 200 den çokça yemek çeşidi yanında,tabii ki, tatlısı da olacak. Patlıcan, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan bir zerzevat çeşididir. Bilhassa doyurucu özelliğinden ötürü vejetaryenler tarafından tercih edilir. Kendine has tadı yanında patlıcanın sağlı açısından bir çok yararı vardır. Tam bir A vitamini deposu olan patlıcan, C,E ve K vitaminleri içermektedir.Yaz zerzevatları arasından da en çok tercih edilen patlıcan ile Osmanlı periyoduna ilişkin olan bir tatlı pişirmeye ne dersiniz?

PATLICAN TATLISI TANIMI:

MATERYALLER

2 - 3 adet orta uzunluk patlıcan
2 adet yumurta
250 gram şeker
200 gram su
1 kaşık tepeleme sade  ya da biraz susam yağı

ZXMoK_1561102166_8082.jpg

YAPILIŞI

Su ve şekerle şerbeti hazırlayın. Patlıcanları büsbütün soyun ve halka halka doğrayın. Doğradığınız patlıcanları içi su dolu bir tencerenin içinde haşlayın.

Bu sırada bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Haşlanan patlıcanları yumurtaya bulayın.

Tavaya yağ koyun ve kızdırın. Yumurtaya bulanan patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları daha evvelce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 

Afiyet olsun...

n3vys_1561102190_8909.jpg

PATLICAN TATLISININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Patlıcanları alırken sert olanlardan seçin.

Mümkün olduğu kadar çekirdeksiz patlıcanları kullanmaya bakın.

Tereyağı bölgesine sade yağ kullanmanın.
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt