iltasyazilim
FD Üye
Nefis Patlıcanlı Arnavut Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*78 su bardağı un
*Tuz
*Su
İç harcı için:
*3 adet soğan
*3 adet patlıcan
*3 adet biber(acı olabilir)
*3 adet domates
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Bezelerin arasına sürmek için:
*150 gram margarin yada kaymak
*7 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Nefis Patlıcanlı Arnavut Böreği (El Açması) Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına unumuzu koyuyoruz, üzerine tuzu ve yavaş yavaş suyu ekleyerek hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz
İç malzemesi için ilk olarak soğanları yemeklik doğruyoruz İki yemek kaşığı sıvı yağda soğanları ve biberleri üç dakika kadar kavuruyoruz Üzerine küp küp doğradığımız patlıcan ve domatesler ile tuz ve baharatları ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte domates ve patlıcanlar eriyene kadar pişiriyoruz
İç harcımız ve hamurumuz hazır olduğuna göre böreğimizin yapımına başlayabiliriz
Kaymak yada margarin hangisini kullanacaksanız ufak bir tavada eritip içerisine sıvı yağı ekliyoruz
Hamurumuzu 16 bezeye ayırıp güzelce yuvarlayıp unlu bir şekilde üstü kapalı kaba alıyoruz Bezelerin 8i alt kısmı 8 i böreğin üst kısmını oluşturacak Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde oklavayla açıyoruz Açtığımız bezelerin arasına erittiğimiz yağ karışımından 12 kaşık kadar sürüp elimizle dağıtıyoruz (8 bezenin tamamını açıp bir tepsinin üzerine koyun, sonrasında böreği pişireceğimiz tepsinin dibini hafif yağlayıp bezeleri sırasıyla yağlayarak koyalım ) her bir bezeyi yağlayıp diğer bezeyi üzerine koyduğumuzda bezeleri ufak parmak hareketleriyle birleştirip hafifçe genişletmek için uzatalım 8 beze bitinceye kadar aynı işlemi yapalım ve son bezenin üzerini yağlamayalım Kenarları birleştirilmiş 8 bezeyi elimize alıp iki yumruğumuzla hafif hafif çekelim ve tepsinin boyutuna getirelim Tepsiye yerleştirip hamurun kenar kısımlarını incelterek tepsinin dik kenarlarına çıkartalım hamuru ki üst hamuru yerleştirdiğimizde ikisini birleştirip kıvırabilelim Sonra iç malzememizi güzelce yayalım ve üst hamuru için 8 bezeye aynı işlemi yapalım ( bu işlemi ayrı bir tepside yapalım ve elimizle genişlettikten sonra böreği pişireceğimiz tepsiye iç malzemenin üzerine koyalım ) Alt hamurun tepsinin dik kısımlarına incelttiğimiz kısımlarıyla üst hamurun kenarlarını spiral hareketlerle fotoğraftaki gibi birleştirelim Böreğimizin üzerine 1 yemek kaşığı erimiş kaymak yada margarin, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı yoğurt karışımını sürelim 200 derecelik fırında pişirelim
Not: Kaymak ile çok daha lezzetli oluyor; fakat yoksa sade margarinle de yapılabilir
*
*
*78 su bardağı un
*Tuz
*Su
İç harcı için:
*3 adet soğan
*3 adet patlıcan
*3 adet biber(acı olabilir)
*3 adet domates
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Bezelerin arasına sürmek için:
*150 gram margarin yada kaymak
*7 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Nefis Patlıcanlı Arnavut Böreği (El Açması) Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına unumuzu koyuyoruz, üzerine tuzu ve yavaş yavaş suyu ekleyerek hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz
İç malzemesi için ilk olarak soğanları yemeklik doğruyoruz İki yemek kaşığı sıvı yağda soğanları ve biberleri üç dakika kadar kavuruyoruz Üzerine küp küp doğradığımız patlıcan ve domatesler ile tuz ve baharatları ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte domates ve patlıcanlar eriyene kadar pişiriyoruz
İç harcımız ve hamurumuz hazır olduğuna göre böreğimizin yapımına başlayabiliriz
Kaymak yada margarin hangisini kullanacaksanız ufak bir tavada eritip içerisine sıvı yağı ekliyoruz
Hamurumuzu 16 bezeye ayırıp güzelce yuvarlayıp unlu bir şekilde üstü kapalı kaba alıyoruz Bezelerin 8i alt kısmı 8 i böreğin üst kısmını oluşturacak Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde oklavayla açıyoruz Açtığımız bezelerin arasına erittiğimiz yağ karışımından 12 kaşık kadar sürüp elimizle dağıtıyoruz (8 bezenin tamamını açıp bir tepsinin üzerine koyun, sonrasında böreği pişireceğimiz tepsinin dibini hafif yağlayıp bezeleri sırasıyla yağlayarak koyalım ) her bir bezeyi yağlayıp diğer bezeyi üzerine koyduğumuzda bezeleri ufak parmak hareketleriyle birleştirip hafifçe genişletmek için uzatalım 8 beze bitinceye kadar aynı işlemi yapalım ve son bezenin üzerini yağlamayalım Kenarları birleştirilmiş 8 bezeyi elimize alıp iki yumruğumuzla hafif hafif çekelim ve tepsinin boyutuna getirelim Tepsiye yerleştirip hamurun kenar kısımlarını incelterek tepsinin dik kenarlarına çıkartalım hamuru ki üst hamuru yerleştirdiğimizde ikisini birleştirip kıvırabilelim Sonra iç malzememizi güzelce yayalım ve üst hamuru için 8 bezeye aynı işlemi yapalım ( bu işlemi ayrı bir tepside yapalım ve elimizle genişlettikten sonra böreği pişireceğimiz tepsiye iç malzemenin üzerine koyalım ) Alt hamurun tepsinin dik kısımlarına incelttiğimiz kısımlarıyla üst hamurun kenarlarını spiral hareketlerle fotoğraftaki gibi birleştirelim Böreğimizin üzerine 1 yemek kaşığı erimiş kaymak yada margarin, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı yoğurt karışımını sürelim 200 derecelik fırında pişirelim
Not: Kaymak ile çok daha lezzetli oluyor; fakat yoksa sade margarinle de yapılabilir
*
*