iltasyazilim
FD Üye
Nefis Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için:
*3 bardak su
*2 bardak şeker
*1 dilim limon
İç harcı için:
*2 yumurta
*1 bardak şeker
*1 bardak süt
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Yufkaları yağlamak için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket eritilmiş margarin
*12 adet baklavalık yufka
*1 bardak irmik
*Yarım su bardağı çiğ fındık
*Üzeri için
İsteğe göre)
*Kaymak
Nefis Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle yufkaları tek tek alırız, fırça ile yağlarız ve irmik serpiştiririz, pile gibi büzeriz ve borcama sık bir şekilde dizeriz Aynı işlemi bitene kadar yaparız Kalan yağı da yufkaların üzerini yağlamak için kullanırız 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20 dk pişiriyoruz O fırında iken diğer iç harcını hazırlarız Tüm malzemeyi bir kapta çırparız Fırından çıkardığımız tatlımızın üzerine kaşık yardımıyla dökeriz ve çiğ fındığı bol bol serpiştiririz Tekrar fırına veririz ve 10 dk daha pişiririz Sonrasında ılık olan tatlımızın üzerine soğutulmuş şerbeti dökeriz Ve içindeki irmiğin şişmesini bekleriz Üzerine kaymakla da servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 bardak su
*2 bardak şeker
*1 dilim limon
İç harcı için:
*2 yumurta
*1 bardak şeker
*1 bardak süt
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Yufkaları yağlamak için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket eritilmiş margarin
*12 adet baklavalık yufka
*1 bardak irmik
*Yarım su bardağı çiğ fındık
*Üzeri için
*Kaymak
Nefis Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle yufkaları tek tek alırız, fırça ile yağlarız ve irmik serpiştiririz, pile gibi büzeriz ve borcama sık bir şekilde dizeriz Aynı işlemi bitene kadar yaparız Kalan yağı da yufkaların üzerini yağlamak için kullanırız 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20 dk pişiriyoruz O fırında iken diğer iç harcını hazırlarız Tüm malzemeyi bir kapta çırparız Fırından çıkardığımız tatlımızın üzerine kaşık yardımıyla dökeriz ve çiğ fındığı bol bol serpiştiririz Tekrar fırına veririz ve 10 dk daha pişiririz Sonrasında ılık olan tatlımızın üzerine soğutulmuş şerbeti dökeriz Ve içindeki irmiğin şişmesini bekleriz Üzerine kaymakla da servis yapabilirsiniz Afiyet olsun