iltasyazilim
FD Üye
Nefis Peynirli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için Malzemeler;
*1, 5 su bardağı süt
*1 tane yumurta akı(sarısı üzeri için ayrılacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*25 gram yaş maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un(3, 54 bardak)
İçi için;
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Arasına sürmek için;
*100 gram tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Susam ve çörek otu
*
Nefis Peynirli Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri bir kaba ekleyelim ve ununu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
*İç harcı için maydanozu doğrayalım ve peyniri ufalayıp karıştıralım
*Tereyağını tavada eritelim ve sıvı yağını içerisine karıştıralım
*Hamuru hiç mayalandırmadan 4 eşit parçaya bölelim ve her bezeyi oklava ile ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde açalım ve üzerine tereyağı ile yağlayalım
*Sonra peynirli harcımızdan yufkanın her yerine yayalım ve rulo şeklinde saralım
*Bıçak ile 23 parmak enliliğinde dilimlere keselim ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yan yana dizelim
*Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu, susam ile süsleyip önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun??
*
*1, 5 su bardağı süt
*1 tane yumurta akı(sarısı üzeri için ayrılacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*25 gram yaş maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un(3, 54 bardak)
İçi için;
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Arasına sürmek için;
*100 gram tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Susam ve çörek otu
*
Nefis Peynirli Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru için gerekli olan bütün malzemeleri bir kaba ekleyelim ve ununu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
*İç harcı için maydanozu doğrayalım ve peyniri ufalayıp karıştıralım
*Tereyağını tavada eritelim ve sıvı yağını içerisine karıştıralım
*Hamuru hiç mayalandırmadan 4 eşit parçaya bölelim ve her bezeyi oklava ile ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde açalım ve üzerine tereyağı ile yağlayalım
*Sonra peynirli harcımızdan yufkanın her yerine yayalım ve rulo şeklinde saralım
*Bıçak ile 23 parmak enliliğinde dilimlere keselim ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yan yana dizelim
*Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını sürelim ve çörek otu, susam ile süsleyip önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun??
*