iltasyazilim
FD Üye
Nefis Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*1 paket yas maya
*Tuz 1
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç Harcı için
*1 kuru soğan
*12 dal taze soğan
*500 gram kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber pulbiber
Üzeri için
*Yumurta sarısı
Nefis Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru hazırlamak için ilk önce
sütümüzü ılık olacak şekilde ısıtıyoruz
*Yaş maya ve şekeri ekleyip karıştırıp 10 dakika bekliyoruz Süre sonunda tuz, yağ ve unu da azar azar ekleyip 1015 dakika yoğuruyoruz
*1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*İç harç için
*Kuru soğan ve taze soğan doğruyoruz tavada kavuruyoruz
*Ardından kıyma ekleyip tekrar güzelce kavuruyoruz kıyma kavrulduktan sonra salça baharatlar ve tuz ekleyip tekrar 5 dakika kavuruyoruz soğutmak için kenara alıyoruz
*Mayalanan hamuru resimdeki gibi elimizle açıp içine harcı koyup kapatıyoruz en son yumurta sarisi sürüyoruz
*Susam veya cörek otu da serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Not: bu ölcülerde 40 tane poğaça çıktı Kalan hamuru ister peynirle yada sadece yuvarlayıp ekmek niyetine fırında pişirebilirsiniz Ben ekmek yaptım çorba yanında süper oluyor
deniyenlere afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
*1 paket yas maya
*Tuz 1
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç Harcı için
*1 kuru soğan
*12 dal taze soğan
*500 gram kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber pulbiber
Üzeri için
*Yumurta sarısı
Nefis Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru hazırlamak için ilk önce
sütümüzü ılık olacak şekilde ısıtıyoruz
*Yaş maya ve şekeri ekleyip karıştırıp 10 dakika bekliyoruz Süre sonunda tuz, yağ ve unu da azar azar ekleyip 1015 dakika yoğuruyoruz
*1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
*İç harç için
*Kuru soğan ve taze soğan doğruyoruz tavada kavuruyoruz
*Ardından kıyma ekleyip tekrar güzelce kavuruyoruz kıyma kavrulduktan sonra salça baharatlar ve tuz ekleyip tekrar 5 dakika kavuruyoruz soğutmak için kenara alıyoruz
*Mayalanan hamuru resimdeki gibi elimizle açıp içine harcı koyup kapatıyoruz en son yumurta sarisi sürüyoruz
*Susam veya cörek otu da serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Not: bu ölcülerde 40 tane poğaça çıktı Kalan hamuru ister peynirle yada sadece yuvarlayıp ekmek niyetine fırında pişirebilirsiniz Ben ekmek yaptım çorba yanında süper oluyor
deniyenlere afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.