iltasyazilim
FD Üye
Nefis Sade Açmalar (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (Sarıları üzeri için)
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz (Size ne kadar uygunsa tuzu o şekilde ayarlayınız Ben sade açma olduğu için bu kadar ekledim)
*6, 5 su bardağı un (Yavaş yavaş ekleyiniz Ben sizler için ölçmeye çalıştım Ama kontrollü ekleyerek yoğurun Her un aynı sonucu vermez)
ARALARINA SÜRMEK İÇİN :
*Sıvıyağ
Nefis Sade Açmalar (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhabalar??? Pofuduk mu pofuduk, lezzetli mi lezzetli bu muhteşem açma tarifimi kesinlikle kaçırmayın derim?? Aralarına sürmek için tereyağı veya margarin tercih etmedim Sıvıyağ ile denemek istedim ve sonuç yine döküm döküm oldu?? Kesinlikle deftere eklenip, yapılması gereken bir tarif ??
1
*Öncelikle küçük bir tencereye süt ve su eklenir, kısık ateşli ocakta ılıyana kadar ısıtılır
*Ilık olan süt ve su yoğurma kabına alınır, üzerine de maya, şeker, sıvı yağ, tuz, yumurtanın akı da eklenir
*İyice karıştırılır
*En son yavaş yavaş un da eklenerek, yumuşak, ele yapışmayan bir kıvam elde edilir
*Kabın üzeri kapatılır ve yarım saat mayalanması için kenara alınır
*Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde iki parça koparılır ve sıvı yağ ile yağlanarak el ile biraz açılır
*Açılan hamur rulo yapılır ve bir diğer eşine de aynı işlem uygulanır
*Rulo olan iki küçük hamur ilerigeri yapılarak biraz uzatılır
*Uzayan rulolar birbirlerine çapraz şekilde bağlanır Uçları da birleştirilir
*Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
*Hamur bitene kadar tüm açmalara aynı işlem yapılır
*Bu şekilde 20 dakika da tepside mayalanırlar
*En son yumurta sarıları da sürülerek, 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Afiyet Olsun??
NOT : Hazırlama süresini mayalanma süresi olarak ayarladım 30 dakika yoğrulan kapta, 20 dakika da tepside mayalanması gerektiği için??
NOT : Ben poğaçalarımda hep yaş maya tercih ederim Fakat sizler evde kuru maya varsa 2 yemek kaşığı kuru maya ile yapabilirsiniz
NOT : Ben bu tariften 17 adet açma elde ettim Ona göre tarif ölçülerini azaltabilir veya da çoğaltabilirsiniz
Sevgiler??
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (Sarıları üzeri için)
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz (Size ne kadar uygunsa tuzu o şekilde ayarlayınız Ben sade açma olduğu için bu kadar ekledim)
*6, 5 su bardağı un (Yavaş yavaş ekleyiniz Ben sizler için ölçmeye çalıştım Ama kontrollü ekleyerek yoğurun Her un aynı sonucu vermez)
ARALARINA SÜRMEK İÇİN :
*Sıvıyağ
Nefis Sade Açmalar (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhabalar??? Pofuduk mu pofuduk, lezzetli mi lezzetli bu muhteşem açma tarifimi kesinlikle kaçırmayın derim?? Aralarına sürmek için tereyağı veya margarin tercih etmedim Sıvıyağ ile denemek istedim ve sonuç yine döküm döküm oldu?? Kesinlikle deftere eklenip, yapılması gereken bir tarif ??
1
*Öncelikle küçük bir tencereye süt ve su eklenir, kısık ateşli ocakta ılıyana kadar ısıtılır
*Ilık olan süt ve su yoğurma kabına alınır, üzerine de maya, şeker, sıvı yağ, tuz, yumurtanın akı da eklenir
*İyice karıştırılır
*En son yavaş yavaş un da eklenerek, yumuşak, ele yapışmayan bir kıvam elde edilir
*Kabın üzeri kapatılır ve yarım saat mayalanması için kenara alınır
*Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde iki parça koparılır ve sıvı yağ ile yağlanarak el ile biraz açılır
*Açılan hamur rulo yapılır ve bir diğer eşine de aynı işlem uygulanır
*Rulo olan iki küçük hamur ilerigeri yapılarak biraz uzatılır
*Uzayan rulolar birbirlerine çapraz şekilde bağlanır Uçları da birleştirilir
*Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
*Hamur bitene kadar tüm açmalara aynı işlem yapılır
*Bu şekilde 20 dakika da tepside mayalanırlar
*En son yumurta sarıları da sürülerek, 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Afiyet Olsun??
NOT : Hazırlama süresini mayalanma süresi olarak ayarladım 30 dakika yoğrulan kapta, 20 dakika da tepside mayalanması gerektiği için??
NOT : Ben poğaçalarımda hep yaş maya tercih ederim Fakat sizler evde kuru maya varsa 2 yemek kaşığı kuru maya ile yapabilirsiniz
NOT : Ben bu tariften 17 adet açma elde ettim Ona göre tarif ölçülerini azaltabilir veya da çoğaltabilirsiniz
Sevgiler??