Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Sebzeli Lazanya

Nefis Sebzeli Lazanya

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nefis Sebzeli Lazanya

Malzemeler:
Lazanya makarna makarnası
300 gr dana kıyması
1 soğan
1 orta boy kabak
12 kapya biberi
1 havuç
3 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
(varsa yarım çay kaşığı köri)
2, 5 bardak sıcak su
3 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 paket hazır beşamel sosu

Yapılışı:
Derin bir tavanın içine kıymamızı koyup kavuruyoruz Gerekirse 12 kaşık sıvı yağ kullanabilirsiniz Sebzelerimizi küp küp kesiyoruz Kıymamıza sebzeleri ve baharatları ilave edip 10 dakika güzelce kavuruyoruz Salçayı suyla sos haline getirip kıymamızın üzerine döküyoruz Soslu kıymamızı az kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15 dakika pişiriyoruz O sırada beşamel sosunu hazırlıyoruz Ben hazır kullanıyorum ama siz isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz
Lazanyayı kare bir borcamın içine dizmeye başlıyoruz Resimlerden nasıl dizdiğimi görebilirsiniz İlk olarak kıymadan az bir şey borcamın dibine döküyorum, yaklaşık 4 tepeleme yemek kaşığı Üzerine pişirmeden makarnayı diziyorum Makarnanın üzerine kıyma(bir büyük kepçe kadar)koyuyoruz ve kıymanın üzerine beşamel Bu işlemi bir kez daha tekrarlıyoruz Son olarak makarnanın üzerine beşamel sosu döküyoruz (ben içine artan kıymayı da karıştırıyorum) ve rendelenmiş peynirimizi serpiyoruz 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz Afiyet olsun

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt