iltasyazilim
FD Üye
Nefis Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet baklava yufkası
*İri kırılmış ceviz
*150 gr eritilmiş tereyağı
*Muhallebisi için;
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için;
*3, 5 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
Nefis Şöbiyet Tatlısı Tarifi Yapılışı Muhallebisi için tencereye süt ve irmiği koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın
20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp dört parmak genişliğinde kareler kesin Kestiğiniz karelerin ortasına iri kırılmış ceviz ve muhallebiden koyup muska şeklinde kapatın Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 190C de fırında kızarana kadar pişirin
Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın Şerbeti için tencereye, su ve şekeri koyup karıştırın orta ateşte 15 dk kaynatın Limon suyunu ekleyip 23 dk daha kaynatın ve ılımaya bırakın Pişen şöbiyetlerin ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün 23 saat dinlendirin ve servis yapın Afiyet olsun
*20 adet baklava yufkası
*İri kırılmış ceviz
*150 gr eritilmiş tereyağı
*Muhallebisi için;
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için;
*3, 5 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
Nefis Şöbiyet Tatlısı Tarifi Yapılışı Muhallebisi için tencereye süt ve irmiği koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın
20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp dört parmak genişliğinde kareler kesin Kestiğiniz karelerin ortasına iri kırılmış ceviz ve muhallebiden koyup muska şeklinde kapatın Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 190C de fırında kızarana kadar pişirin
Tatlılar pişerken şerbetini hazırlayın Şerbeti için tencereye, su ve şekeri koyup karıştırın orta ateşte 15 dk kaynatın Limon suyunu ekleyip 23 dk daha kaynatın ve ılımaya bırakın Pişen şöbiyetlerin ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün 23 saat dinlendirin ve servis yapın Afiyet olsun