Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Soğan Dolması

Nefis Soğan Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
89 adet kuru soğan
200gr orta yağlı kıyma
1 5 su bardağı pirinç
yarım su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane(taze nanede olabilir)
1 tutam maydanoz
45 su bardağı su

İlk önce soğanların dış kabuğunu soyup kenarından dik olarak kesip suda yaklaşık 15 dakika haşlayın
Bu arada soğanların bir tanesini yemeklik doğrayın Üzerine kıyma, pirinç Bulgur, salçalar, nane,
maydanoz, sarımsak, pul biber, tuz ve yağın yarısını ekleyip iyice karıştırın Dolma içini hazırlamış olun
Haşlayıp soğuyan soğanları halkalarından ayırın ve içine bir tatlı kaşığı içten koyup rulo halinde sarın tencereye dizin Diğer soğanları da aynı şekilde sarıp tencereye yerleştirin Kalan sıvı yağ ve suyunu dökerek bir fiske tuz atıp dolmaların üzerine bir tabak örtüp tencerenin kapağını kapatıp soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz
?Ayrıca işiniz acele ise tencere yerine düdüklü tencerede daha kısa zamanda pişirebilirsiniz
Düdüklü tencerede pişirirseniz suyunu daha az koyun ?
AFİYET OLSUN
Kaynak : nefisyemektariflericom
 
858,496Konular
982,219Mesajlar
30,135Kullanıcılar
beleslinkciSon üye
Üst Alt