iltasyazilim
FD Üye
Nefis Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un biraz sert bir hamur olacak kadar
İçi;
*1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
*Maydanoz ( Ben kullanmadım çocuklarım sevmiyor diye)
Arasına sürmek için;
*100 gr eritilmiş tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ
Nefis Su Böreği Tarifi Yapılışı
Hamurumuzu güzelce yoğurup 12 beze yapalım üstü örtüp 20 dk dinlendirelim Genişce bir
tencereye su doldurup 2 tatlı kaşığı tuz atıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım biz yuflarımızı açana kadar kaynıyor
Dinlenen bezeleri tek tek yapacağımız tepsi büyüklüğünde açıp sofraya serelim yağladığımız tepsiye önce çiğ yufkayı serelim haşlanmayacak ilk kat ve en üst kat (ilk katı çiğ serdiğimizde tepsimize yapışma olmuyor ) sonra tek tek yufkalarımızı önce kaynar suda 1 dk geçmeyecek şekilde haşlayıp hemen yanına hazırladığımız soğuk suya atıp şoklayıp suyunu süzüp tepsimize seriyoruz Bazen yırtılmalar olabilir hiç sorun değil büzgülü şekilde tepsiye serelim 2 şer kaşık eritilmiş tereyağından gezdirelim 6 Katta beyaz peynirini koyup diğerlerinide aynı işlemden geçirip en üst katı haşlamadan serelim 1 kaşık süt gezdirelim 2 yumurta sarısı biraz sıvı yağı üstüne sürelim Dilimlere ayırıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35 dk pişiriyoruz yapanlara afiyet olsun
*5 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un biraz sert bir hamur olacak kadar
İçi;
*1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
*Maydanoz ( Ben kullanmadım çocuklarım sevmiyor diye)
Arasına sürmek için;
*100 gr eritilmiş tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ
Nefis Su Böreği Tarifi Yapılışı
Hamurumuzu güzelce yoğurup 12 beze yapalım üstü örtüp 20 dk dinlendirelim Genişce bir
tencereye su doldurup 2 tatlı kaşığı tuz atıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım biz yuflarımızı açana kadar kaynıyor
Dinlenen bezeleri tek tek yapacağımız tepsi büyüklüğünde açıp sofraya serelim yağladığımız tepsiye önce çiğ yufkayı serelim haşlanmayacak ilk kat ve en üst kat (ilk katı çiğ serdiğimizde tepsimize yapışma olmuyor ) sonra tek tek yufkalarımızı önce kaynar suda 1 dk geçmeyecek şekilde haşlayıp hemen yanına hazırladığımız soğuk suya atıp şoklayıp suyunu süzüp tepsimize seriyoruz Bazen yırtılmalar olabilir hiç sorun değil büzgülü şekilde tepsiye serelim 2 şer kaşık eritilmiş tereyağından gezdirelim 6 Katta beyaz peynirini koyup diğerlerinide aynı işlemden geçirip en üst katı haşlamadan serelim 1 kaşık süt gezdirelim 2 yumurta sarısı biraz sıvı yağı üstüne sürelim Dilimlere ayırıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35 dk pişiriyoruz yapanlara afiyet olsun