iltasyazilim
FD Üye
Nefis Sünger Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 oda sıcaklığında yumurta
*1 çay bardağı şeker
*2 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 paket vanilya
*1 buçuk paket kabartma tozu
*2 su bardağı un
Şerbeti için ;
*2 ,5 su bardağı şeker
*3 ,5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Süslemek için ;
*Çeyrek paket krem şanti
*Yarım çay bardağı süt
*Antep fıstığı
Nefis Sünger Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti için su ve şekeri 10 dakika kaynatıyoruz Birkaç damla limon suyunu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz
Tatlımız için şekerle yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz Diğer malzemeleri de ekleyerek tahta spatulayla aşağıdan yukarı tek yönlü karıştırıyoruz Ununu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip hamurumuzu söndürmeden tahta spatulayla tekrar tek yönlü karıştırıyoruz
Yağladığımız kalıbımıza dökerek 180 derece fırında 2025 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Pişen tatlımızı kürdan testi yaparak çıkarıyoruz
İlk sıcağı çıkan tatlımızın her yerine gelecek şekilde ılıyan şerbetimizi döküyoruz Üzerine bir tepsi kapatarak şerbetini iyice çekene kadar bekletiyoruz Tatlımızı süsleyerek servis ediyoruz
Hafif ve lezzetli bir tatlı denemenizi tavsiye ederim
Deneyeceklere afiyet olsun
*3 oda sıcaklığında yumurta
*1 çay bardağı şeker
*2 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 paket vanilya
*1 buçuk paket kabartma tozu
*2 su bardağı un
Şerbeti için ;
*2 ,5 su bardağı şeker
*3 ,5 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Süslemek için ;
*Çeyrek paket krem şanti
*Yarım çay bardağı süt
*Antep fıstığı
Nefis Sünger Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti için su ve şekeri 10 dakika kaynatıyoruz Birkaç damla limon suyunu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz
Tatlımız için şekerle yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz Diğer malzemeleri de ekleyerek tahta spatulayla aşağıdan yukarı tek yönlü karıştırıyoruz Ununu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip hamurumuzu söndürmeden tahta spatulayla tekrar tek yönlü karıştırıyoruz
Yağladığımız kalıbımıza dökerek 180 derece fırında 2025 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Pişen tatlımızı kürdan testi yaparak çıkarıyoruz
İlk sıcağı çıkan tatlımızın her yerine gelecek şekilde ılıyan şerbetimizi döküyoruz Üzerine bir tepsi kapatarak şerbetini iyice çekene kadar bekletiyoruz Tatlımızı süsleyerek servis ediyoruz
Hafif ve lezzetli bir tatlı denemenizi tavsiye ederim
Deneyeceklere afiyet olsun