iltasyazilim
FD Üye
Nefis Süt Şerbetli Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı irmik
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı süt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Limon kabuğu rendesi
Şerbeti;
*3 su bardağı süt
*1 su bardağından biraz fazla şeker
Nefis Süt Şerbetli Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ;
Hafif mi hafif bir o kadar da lezzetli ve pratik bir tatlı
Derince bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp çırpıyoruz Hemen arkasından şekeri ilave ederek çırpma işlemine devam ediyoruz Sonra listemizdeki bütün malzemeleri ilave ederek hazırlamış olduğunuz tatlı hamurumuzu büyük kare borcama döküyoruz (Borcama ilk döktüğünüzde hamur gözünüze ince gelebilir fakat pişince ve şerbeti dökünce ideal oluyor ) 180200 derece de ısıtılmış fırında tatlımızı pişiriyoruz (Bıçakla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Zaten renginden piştiğini anlayacaksınız ) Tatlımızı hazırlamadan önce küçük bir tencereye süt ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (dilerseniz kaynatmadan soğuk bir şekilde de hazırlayabilirsiniz, ben süt korkmaması için bu şekilde hazırlıyorum ) Fırından çıkan tatlımız 3 dk dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerine döküp şerbeti çekmesini bekliyoruz (Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak ) Şimdiden hepinize afiyet olsun
*3 yumurta
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı irmik
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı süt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Limon kabuğu rendesi
Şerbeti;
*3 su bardağı süt
*1 su bardağından biraz fazla şeker
Nefis Süt Şerbetli Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ;
Hafif mi hafif bir o kadar da lezzetli ve pratik bir tatlı
Derince bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp çırpıyoruz Hemen arkasından şekeri ilave ederek çırpma işlemine devam ediyoruz Sonra listemizdeki bütün malzemeleri ilave ederek hazırlamış olduğunuz tatlı hamurumuzu büyük kare borcama döküyoruz (Borcama ilk döktüğünüzde hamur gözünüze ince gelebilir fakat pişince ve şerbeti dökünce ideal oluyor ) 180200 derece de ısıtılmış fırında tatlımızı pişiriyoruz (Bıçakla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz Zaten renginden piştiğini anlayacaksınız ) Tatlımızı hazırlamadan önce küçük bir tencereye süt ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (dilerseniz kaynatmadan soğuk bir şekilde de hazırlayabilirsiniz, ben süt korkmaması için bu şekilde hazırlıyorum ) Fırından çıkan tatlımız 3 dk dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerine döküp şerbeti çekmesini bekliyoruz (Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak ) Şimdiden hepinize afiyet olsun