iltasyazilim
FD Üye
Nefis Tavuk Suyuna Çorba (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 tavuk but
*1 çay bardağı arpa tel şehriye
*1 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı un
*Yarım limon suyu
*1 soğan
*Tereyağı
*Tuz, karabiber ve nane
Nefis Tavuk Suyuna Çorba (Terbiyeli) Tarifi Yapılışı Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak çok leziz çorbamı sizlerle paylaşmak istedim Hem çok basit, hem hastalıklara karşı birebir, hem de tavuk suyuna bugün yaptığım ve ailemden tam not aldığımı da ayrıca belirtme isterim
Öncelikle tavuğu ve soğanı bütün şekilde yaklaşık 2 lt suda haşlıyoruz
Tavuk piştikten sonra soğanla birlikte ayrı bir kaba alıyoruz Arpa şehriyeyi çorbaya ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz Çıkardığımız tavuğun etlerini diderek çorbaya geri ekliyoruz
Ayrı bir yerde yoğurt ,un ve limon suyunu karıştırıyoruz Tavuk suyundan birkaç kepçe yoğurt karışımına ilave edip, birbiriyle karıştırdıktan sonra yavaşça çorbamıza katıyoruz, ( yavaşça dökün ki yoğurt kesilmesin ) sürekli karıştırarak 5 dk kaynamasını bekliyoruz
En son ayrı bir yerde biraz tereyağı ile nane ve pul biberi kavurarak çorbaya katıyoruz Tuzunu ve karabiberini de ayarladıktan sonra afiyetle içebilirsiniz )
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz
*1 tavuk but
*1 çay bardağı arpa tel şehriye
*1 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı un
*Yarım limon suyu
*1 soğan
*Tereyağı
*Tuz, karabiber ve nane
Nefis Tavuk Suyuna Çorba (Terbiyeli) Tarifi Yapılışı Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak çok leziz çorbamı sizlerle paylaşmak istedim Hem çok basit, hem hastalıklara karşı birebir, hem de tavuk suyuna bugün yaptığım ve ailemden tam not aldığımı da ayrıca belirtme isterim
Öncelikle tavuğu ve soğanı bütün şekilde yaklaşık 2 lt suda haşlıyoruz
Tavuk piştikten sonra soğanla birlikte ayrı bir kaba alıyoruz Arpa şehriyeyi çorbaya ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz Çıkardığımız tavuğun etlerini diderek çorbaya geri ekliyoruz
Ayrı bir yerde yoğurt ,un ve limon suyunu karıştırıyoruz Tavuk suyundan birkaç kepçe yoğurt karışımına ilave edip, birbiriyle karıştırdıktan sonra yavaşça çorbamıza katıyoruz, ( yavaşça dökün ki yoğurt kesilmesin ) sürekli karıştırarak 5 dk kaynamasını bekliyoruz
En son ayrı bir yerde biraz tereyağı ile nane ve pul biberi kavurarak çorbaya katıyoruz Tuzunu ve karabiberini de ayarladıktan sonra afiyetle içebilirsiniz )
Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
* Evet
* Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz