iltasyazilim
FD Üye
Nefis Tavuklu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
*3 kabak
*1 tavuk göğsü
*1 kuru soğan
*23 yemek kaşığı margarin
*22, 5 su bardağı* süt
*2 yemek kaşığı* un
*100 gr kaşar peyniri
*Tuz, karabiber,
*Bir tutam dereotu
Nefis Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
1
*Kabakların kabukları soyulup ikiye bölünerek çekirdekli kısımları oyulur
*Tencerede tuzlu suda çok yumuşamadan haşlanır sularından güzelce süzüp fırın tepsisine alınır üzerine tuz karabiber serpilir
*Burada tavuklar küçük küpler halinde kesilir, soğanlar küçük doğranır önce soğanlar az zeytinyağında kavrulur ardından tavuklar sotelenir
*Beşamel sosu için margarin bir tencerede eritilip un ilave edilir biraz kavrulduktan sonra süt ilave edilip koyulaşıp kaynayınca altını kısıp tuz karabiber ekleyip altı kapatılır
*Fırın tepsisindeki kabaklara tavuk ve beşamel sosu güzelce karıştırıp kabakların oyulan kısmına güzelce dolduralım ben beşamel sosa ilave ettim dereotu siz zevkinize göre en son servis esnasında da koyabilirsiniz
*En son kabakların üstüne rendelenmiş kaşar ilave edilip üstü kızarana kadar pişirin
*Hepsi bu kadar çok hafif ve lezzetli bir yemek hayatı boyunca kabak yemeyen eşim bile çok severek yiyor
*Hepimize afiyet olsun
*3 kabak
*1 tavuk göğsü
*1 kuru soğan
*23 yemek kaşığı margarin
*22, 5 su bardağı* süt
*2 yemek kaşığı* un
*100 gr kaşar peyniri
*Tuz, karabiber,
*Bir tutam dereotu
Nefis Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
1
*Kabakların kabukları soyulup ikiye bölünerek çekirdekli kısımları oyulur
*Tencerede tuzlu suda çok yumuşamadan haşlanır sularından güzelce süzüp fırın tepsisine alınır üzerine tuz karabiber serpilir
*Burada tavuklar küçük küpler halinde kesilir, soğanlar küçük doğranır önce soğanlar az zeytinyağında kavrulur ardından tavuklar sotelenir
*Beşamel sosu için margarin bir tencerede eritilip un ilave edilir biraz kavrulduktan sonra süt ilave edilip koyulaşıp kaynayınca altını kısıp tuz karabiber ekleyip altı kapatılır
*Fırın tepsisindeki kabaklara tavuk ve beşamel sosu güzelce karıştırıp kabakların oyulan kısmına güzelce dolduralım ben beşamel sosa ilave ettim dereotu siz zevkinize göre en son servis esnasında da koyabilirsiniz
*En son kabakların üstüne rendelenmiş kaşar ilave edilip üstü kızarana kadar pişirin
*Hepsi bu kadar çok hafif ve lezzetli bir yemek hayatı boyunca kabak yemeyen eşim bile çok severek yiyor
*Hepimize afiyet olsun