iltasyazilim
FD Üye
Nefis Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 yufka
*Yarım paket margarin
*3 yumurta
*3 su bardağı süt
İç harcı için;
*2 büyük kuru soğan
*250 gr ıspanak (yarım kilogramlık bağın yarısı)
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kara biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
Nefis Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanağımızı temizce iyice yıkayıp doğrayalım ve suyunu süzdürelim Geniş bir kabımıza alalım Bir tavaya sıvı yağımızı kızdırıp küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı kavuralım pembeleşince salçamızla az daha kavuralım, pulbiber karabiber ve tuzumuzu da ilave edip geniş kaba aldığımız ıspanaklarımızın üzerine kavurduğumuz soğanımızı döküp, iyice harmanlayalım Bir tencere de margarini eritelim Biraz soğuyunca 3 bardak sütü ve çırptığımız 2 yumurtayı içine ilave edip karıştıralım (Margarin kullandığımız için donabilir ama endişe etmeyin harika olacak) Derin bir fırın tepsimizi margarin ile iyice her yerini yağlayalım ve ilk yufkamızı serip üzerine sütlü karışımdan kaşık yada kepçe yardımıyla eşit miktarda her yerine az az döküp ıslatalım Yumurta fırçasınıda kullanabilirsiniz 2 yufkamızı da serip aynı şekilde ıslatalım 3 yufkayı ikiye bölelim ve 3 kata yarısını serip ıslatmadan ıspanaklı harcımızı her yere eşit miktarda yayalım İkiye böldüğümüz yufkanın diğer yarısınıda üzerine kapatıp ıslatalım 5 yufka bitene kadar aynı şekilde her katını ıslatalım Yufkalar bitince kalan sütlü karışımımızın hepsini eşit bir şekilde üzerine döküyoruz ve kalan 1 yumurtamızı bir kasede çırpıp, üzerine fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz İsteğe göre üzerine susam ya da çörek otu da kullanabilirsiniz Önceden ısıttığımız fırınımızda 200°C de yaklaşık 40 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Biraz ılıyınca kesip servis yapıyoruz
*5 yufka
*Yarım paket margarin
*3 yumurta
*3 su bardağı süt
İç harcı için;
*2 büyük kuru soğan
*250 gr ıspanak (yarım kilogramlık bağın yarısı)
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kara biber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
Nefis Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanağımızı temizce iyice yıkayıp doğrayalım ve suyunu süzdürelim Geniş bir kabımıza alalım Bir tavaya sıvı yağımızı kızdırıp küp küp doğradığımız kuru soğanlarımızı kavuralım pembeleşince salçamızla az daha kavuralım, pulbiber karabiber ve tuzumuzu da ilave edip geniş kaba aldığımız ıspanaklarımızın üzerine kavurduğumuz soğanımızı döküp, iyice harmanlayalım Bir tencere de margarini eritelim Biraz soğuyunca 3 bardak sütü ve çırptığımız 2 yumurtayı içine ilave edip karıştıralım (Margarin kullandığımız için donabilir ama endişe etmeyin harika olacak) Derin bir fırın tepsimizi margarin ile iyice her yerini yağlayalım ve ilk yufkamızı serip üzerine sütlü karışımdan kaşık yada kepçe yardımıyla eşit miktarda her yerine az az döküp ıslatalım Yumurta fırçasınıda kullanabilirsiniz 2 yufkamızı da serip aynı şekilde ıslatalım 3 yufkayı ikiye bölelim ve 3 kata yarısını serip ıslatmadan ıspanaklı harcımızı her yere eşit miktarda yayalım İkiye böldüğümüz yufkanın diğer yarısınıda üzerine kapatıp ıslatalım 5 yufka bitene kadar aynı şekilde her katını ıslatalım Yufkalar bitince kalan sütlü karışımımızın hepsini eşit bir şekilde üzerine döküyoruz ve kalan 1 yumurtamızı bir kasede çırpıp, üzerine fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz İsteğe göre üzerine susam ya da çörek otu da kullanabilirsiniz Önceden ısıttığımız fırınımızda 200°C de yaklaşık 40 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Biraz ılıyınca kesip servis yapıyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.