iltasyazilim
FD Üye
Nefis Yaz Türlüsü (Etli) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr Kuşbaşı et
*1 adet orta boy soğan
*3 adet patates
*2 adet kabak
*2 adet patlıcan
*3 adet yeşil biber
*3 adet domates
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber Salçası
*Tuz, kimyon, karabiber
*1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Nefis Yaz Türlüsü (Etli) Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi kavuruyorumSoğanları küçük küçük doğrayıp ekliyorum 10 dakika kadar kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip ardından sırası ile (patates, kabak, patlıcan, biber ve domates) küp küp doğranan sebzeleri ekliyorum Daha sonra sarımsakları ince dilim şeklinde kesip ekledikten sonra baharat ve tuzu ekleyip sıcak su ile birlikte orta ateşte pişiriyorum Kesinlikle denemeniz gereken çok kolay bir yaz yemeğidir yanında pirinç pilavı ve cacık muhteşem yakışıyor afiyet olsun
Not :Yağı istediğiniz ölçüde eklemeniz için ölçü vermedim
*250 gr Kuşbaşı et
*1 adet orta boy soğan
*3 adet patates
*2 adet kabak
*2 adet patlıcan
*3 adet yeşil biber
*3 adet domates
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber Salçası
*Tuz, kimyon, karabiber
*1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Nefis Yaz Türlüsü (Etli) Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi kavuruyorumSoğanları küçük küçük doğrayıp ekliyorum 10 dakika kadar kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip ardından sırası ile (patates, kabak, patlıcan, biber ve domates) küp küp doğranan sebzeleri ekliyorum Daha sonra sarımsakları ince dilim şeklinde kesip ekledikten sonra baharat ve tuzu ekleyip sıcak su ile birlikte orta ateşte pişiriyorum Kesinlikle denemeniz gereken çok kolay bir yaz yemeğidir yanında pirinç pilavı ve cacık muhteşem yakışıyor afiyet olsun
Not :Yağı istediğiniz ölçüde eklemeniz için ölçü vermedim