iltasyazilim
FD Üye
Nefis Yumuşacık Poğaça (Hemen Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için malzemeler;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya (50 gram)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 adet yumurta akı (Akı içine, sarısı üzerine ayrılacak)
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam ve çörek otu
Nefis Yumuşacık Poğaça (Hemen Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba??Sizlere hemen bayatlamayan poğaça tarifimle geldim????Hemde pastahane poğaçalarını aratmayacak kadar lezzetli????
İlk olarak derin bir kabın içerisine sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı alıp karıştıralım Daha sonra diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim Daha sonra hamurumuzu 30 dakika mayalanmaya bırakalım
Hamurumuz mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar alıp istediğimiz şekli verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı dizelim ve üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim, çatalın uç kısmıyla çizikler atıp şekillendirelim ve çörek otu ve susamı da serpip 15 dakika tepsi mayalanması yapalım
Daha Sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Not;Ben bu ölçünün bu kez yarısını yaptım ve 8 adet elde ettim
Afiyet olsun??
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya (50 gram)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 adet yumurta akı (Akı içine, sarısı üzerine ayrılacak)
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam ve çörek otu
Nefis Yumuşacık Poğaça (Hemen Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba??Sizlere hemen bayatlamayan poğaça tarifimle geldim????Hemde pastahane poğaçalarını aratmayacak kadar lezzetli????
İlk olarak derin bir kabın içerisine sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı alıp karıştıralım Daha sonra diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim Daha sonra hamurumuzu 30 dakika mayalanmaya bırakalım
Hamurumuz mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar alıp istediğimiz şekli verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı dizelim ve üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim, çatalın uç kısmıyla çizikler atıp şekillendirelim ve çörek otu ve susamı da serpip 15 dakika tepsi mayalanması yapalım
Daha Sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Not;Ben bu ölçünün bu kez yarısını yaptım ve 8 adet elde ettim
Afiyet olsun??