iltasyazilim
FD Üye
Nefis Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
*2 Adet soğan
*2 Adet kırmızı taze biber acılığı size kalmış
*Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
*1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
*5 adet orta boy domates
*Veya yazın hazırladığımız kavanoz domates ben onu kullandım
*3 kase barbunya ben difrizden çıkardım siz konserve veya taze veya sizde yazın difrize attıysanız onu kullanın size kalmış
*1 tatlı kaşığı *tuz
*1 çay kaşığı *kimyon
Nefis Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Selamlar : herkese bugün sizlere nefis mi nefis bir barbunya yemeği tarifi vereceğim ,eminim ki deneyen herkes beğenecektir bu tarifi bizim evde yiyen herkes beğendi umarım sizde beğenirsiniz
Geçelim tarifimize 2 adet soğan ve 2 adet biberimizi temizleyip yemeklik doğrayalım tenceremize alalım, zeytin yağımıızı , pul biberimizi ekleyelim ocağımızı *yakıp 5: 6 dakika çevirelim, ardından ılık su ile yıkadığımız barbunyalarımızı ekleyelim ,biraz karıştırıp tenceremizin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakalım, ardından kapağı açıp biraz karıştıralım ve kabuklarını soyup ince doğradığımız domatesi ekleyelim, ketılımızda kaynattığımız 3 su bardağı suyu ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıp kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişmeye bırakalım ,yaklaşık 35 : 40 dakikada muhteşem bir şekilde pişiyor,siz yinede kontrollü bir şekilde pişirin ama zaten kısık ateşte yanma ihtimali yok denilecek kadar az deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet sağlık şifa olsun herkese iyi günler Sevgiler
*2 Adet soğan
*2 Adet kırmızı taze biber acılığı size kalmış
*Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
*1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
*5 adet orta boy domates
*Veya yazın hazırladığımız kavanoz domates ben onu kullandım
*3 kase barbunya ben difrizden çıkardım siz konserve veya taze veya sizde yazın difrize attıysanız onu kullanın size kalmış
*1 tatlı kaşığı *tuz
*1 çay kaşığı *kimyon
Nefis Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı Selamlar : herkese bugün sizlere nefis mi nefis bir barbunya yemeği tarifi vereceğim ,eminim ki deneyen herkes beğenecektir bu tarifi bizim evde yiyen herkes beğendi umarım sizde beğenirsiniz
Geçelim tarifimize 2 adet soğan ve 2 adet biberimizi temizleyip yemeklik doğrayalım tenceremize alalım, zeytin yağımıızı , pul biberimizi ekleyelim ocağımızı *yakıp 5: 6 dakika çevirelim, ardından ılık su ile yıkadığımız barbunyalarımızı ekleyelim ,biraz karıştırıp tenceremizin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakalım, ardından kapağı açıp biraz karıştıralım ve kabuklarını soyup ince doğradığımız domatesi ekleyelim, ketılımızda kaynattığımız 3 su bardağı suyu ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıp kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişmeye bırakalım ,yaklaşık 35 : 40 dakikada muhteşem bir şekilde pişiyor,siz yinede kontrollü bir şekilde pişirin ama zaten kısık ateşte yanma ihtimali yok denilecek kadar az deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet sağlık şifa olsun herkese iyi günler Sevgiler