iltasyazilim
FD Üye
Baktın,nefsin seni dinlemiyor,ona karşı şöyle bir ihtiyat tedbiri al
Önce nefsini bütün arzularından bir anda kesmeye kalkmaBilakis bugün,
yarın diyerek yapmakyapmamak, gitmekgitmemek şeklinde onu bir müddet oyalamaya çalış
Bu konuda İbnü'sSemak şöyle diyor:
Ey akıllı,taşkın arzularının tekliflerini bu gunü yarına havale ederek te'hiret,aklının
isteklerini ise paçaları sıvayıp derhal yerine getirSonucu kötü olan şeyleri dikkatle
inceleyerek onlardan kaçmaya nefsini alıştırÇünkü nefsini istekleriyle baş başa bırakmak
öldürücü bir hastalık; Hevâ ve heveslerden alıkoymaksa bir büyük devadır
Aklını iyilik ve hayırda kullanıp nefsini onun yönetimine veren kimse yaratıcısı nazarında
vafâlı,halkın nazarında ise övgü ve taktire lâyık kimse olarak kabul edilirGerçekten akıl
sahibi içinde bundan büyük mükafat düşünülemez
Allah Teâlâ Kur'ânı Kerîm'inde:
Kim Rabbinin makâmından korkup nefsini (kötü) arzularından alıkoyarsa onun varacağı yer ve
meskeni ancak cennettirbuyurmuştur (Naziat 4041)
Hasan Basrî:
Cihâdın en faziletlisi kötü arzulara karşı verilen cihad'tırdemiştir
Peygamberimiz (sav) şu duada bulunarak bizim için en uygun olanı ortaya koymuştur
Ya Rab,bana doğru yolumu ilham et ve nefsimin fenalığından beni koru
Nefsinin şerrinden emin olan kimse helak olur
Selametle kalın dostlar
Önce nefsini bütün arzularından bir anda kesmeye kalkmaBilakis bugün,
yarın diyerek yapmakyapmamak, gitmekgitmemek şeklinde onu bir müddet oyalamaya çalış
Bu konuda İbnü'sSemak şöyle diyor:
Ey akıllı,taşkın arzularının tekliflerini bu gunü yarına havale ederek te'hiret,aklının
isteklerini ise paçaları sıvayıp derhal yerine getirSonucu kötü olan şeyleri dikkatle
inceleyerek onlardan kaçmaya nefsini alıştırÇünkü nefsini istekleriyle baş başa bırakmak
öldürücü bir hastalık; Hevâ ve heveslerden alıkoymaksa bir büyük devadır
Aklını iyilik ve hayırda kullanıp nefsini onun yönetimine veren kimse yaratıcısı nazarında
vafâlı,halkın nazarında ise övgü ve taktire lâyık kimse olarak kabul edilirGerçekten akıl
sahibi içinde bundan büyük mükafat düşünülemez
Allah Teâlâ Kur'ânı Kerîm'inde:
Kim Rabbinin makâmından korkup nefsini (kötü) arzularından alıkoyarsa onun varacağı yer ve
meskeni ancak cennettirbuyurmuştur (Naziat 4041)
Hasan Basrî:
Cihâdın en faziletlisi kötü arzulara karşı verilen cihad'tırdemiştir
Peygamberimiz (sav) şu duada bulunarak bizim için en uygun olanı ortaya koymuştur
Ya Rab,bana doğru yolumu ilham et ve nefsimin fenalığından beni koru
Nefsinin şerrinden emin olan kimse helak olur
Selametle kalın dostlar