nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Nefiss Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt ( organik, doğal yada pastorize olabilir )
*1 yemek yemek kaşığı yoğurt ( süzme yoğurt daha iyi sonuç verir, süzme derken su oranı az yoğurt, tuzlanmış yoğurt asla olmamalı )
*1 tatlı kaşığı şeker ( Mayalanmayı hız yapmak için)
*1*fiske tuz ( Ekşimeyi öncelemek ve katılığı sağlamak için )
Nefiss Yoğurt Tarifi Yapılışı Ilk Kez süt tencerenin ağzı açık vaziyette orta ateşte kaynatılır, kaynama başlayınca kısık ateşte 1015 dakika daha kaynatılır daha sonra ocak kapatılır ve sütün ılıması beklenir Artı ılımaması gerekir, sütün içine parmak değdiği süre parmağı ısıracak değin sıcak olması gerekir ( 45 Derece civarı, bu sıcaklıkta parmak süt içinde ortalama 7 saniye dayanır ) Bir kase içerisine maya olarak kullanılacak ve tercihen suyu küskün damızlık yoğurt konur ve üstüne şeker ve tuz atılıp en ince ayrıntısına kadar karıştırılır Tenceredeki sütten bir miktar kaseye alınır ve maya ile süt ayrıntılarıyla çırpılır gerisinde tencereye dökülerek maya her yere dağılana kadar karıştırılır Tencerenin kenarları bir bez ile sarılır ve üzeri hava alması ve fazla nemin dışarı çıkması için tel bir süzgeçle kapatılır ve kapatıldıktan sonradan onun üstüne de bez örtü örtülür Yazın fazla artı sarmalamaya gerek değil çünkü hava sıcaklığı yoğurt mayalamak için ideal bu yüzden daha eksik sarmalanması önerilir 4 Saat sonra tencerenin üzeri açılıp denetleme edilir ve bir sorun yahut hemencecik buzdolabına kaldırılır ve takriben bir gün dinlendirilir
*1 litre süt ( organik, doğal yada pastorize olabilir )
*1 yemek yemek kaşığı yoğurt ( süzme yoğurt daha iyi sonuç verir, süzme derken su oranı az yoğurt, tuzlanmış yoğurt asla olmamalı )
*1 tatlı kaşığı şeker ( Mayalanmayı hız yapmak için)
*1*fiske tuz ( Ekşimeyi öncelemek ve katılığı sağlamak için )
Nefiss Yoğurt Tarifi Yapılışı Ilk Kez süt tencerenin ağzı açık vaziyette orta ateşte kaynatılır, kaynama başlayınca kısık ateşte 1015 dakika daha kaynatılır daha sonra ocak kapatılır ve sütün ılıması beklenir Artı ılımaması gerekir, sütün içine parmak değdiği süre parmağı ısıracak değin sıcak olması gerekir ( 45 Derece civarı, bu sıcaklıkta parmak süt içinde ortalama 7 saniye dayanır ) Bir kase içerisine maya olarak kullanılacak ve tercihen suyu küskün damızlık yoğurt konur ve üstüne şeker ve tuz atılıp en ince ayrıntısına kadar karıştırılır Tenceredeki sütten bir miktar kaseye alınır ve maya ile süt ayrıntılarıyla çırpılır gerisinde tencereye dökülerek maya her yere dağılana kadar karıştırılır Tencerenin kenarları bir bez ile sarılır ve üzeri hava alması ve fazla nemin dışarı çıkması için tel bir süzgeçle kapatılır ve kapatıldıktan sonradan onun üstüne de bez örtü örtülür Yazın fazla artı sarmalamaya gerek değil çünkü hava sıcaklığı yoğurt mayalamak için ideal bu yüzden daha eksik sarmalanması önerilir 4 Saat sonra tencerenin üzeri açılıp denetleme edilir ve bir sorun yahut hemencecik buzdolabına kaldırılır ve takriben bir gün dinlendirilir