Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nefsi ile mucadelenin mukafaati

0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Nefis ile ilgili dini hikaye

Vaktiyle meşhur Uskudar yangınında, bir Paşanın kızı gece yangının korku ve telaşıyla evinden uzaklaşırGece cıkan yangın butun mahalleyi sararCok evler yanıp kul olurBu korku ile evinin yolunu kaybeden kızcağız, ne yapacağını şaşırırO zamanlar şimdiki gibi elektrik yokHer taraf karanlık, zindan gibiKızcağız, caminin yanındaki medreselerin birinde mum ışığı gorur Pencereden bakarki, bir molla kitap okuyor ders calışıyorKızcağız nereye sığınsın?Her taraf zifiri karanlıkCan korkusu bu, hani denize duşen yılana sarılırderlerKız, mollanın kapısını calar

Molla kapıyı acar:Hayrola ne istiyorsun? derKız:Yangın korkusu ile evimizin yolunu kaybettim,butun mahallemiz yanıp kul oldu Evimizi karanlıkta bulamıyorumMusade ederseniz, sabah olup her taraf aydınlanıncaya kadar burada kalayım derMollada:Hay hay!Başım uzerinde yeriniz varderBuyurun orada yatağım var uzanın, korkmuşsunuz, istirahat edin, dinlenin der

Kız yangının verdiği korku ile hemen orada sedirin uzerinde uyuya kalır

Mollada dersini calışmaya devam ederFakat şeytan ve nefsi mollaya musallat olurNe duruyorsun?20 senedir boyle fırsat ilk defa eline geciyor, bak şu kızın guzelliğine der

Molla bir an duşunur ve hemen parmağını yanan mumun ateşine dayar, parmakları yanarMolla nasıl der, bir kucuk mumun ateşine dayanamıyorsun, yarın cehennem ateşine nasıl dayanacaksın der
Bu hal sabaha kadar devam eder

Ey kotu nefis!20 senelik goz nurumu boşa gidermemBakasana bir mum ateşine dayanamıyorsun diye nefsi ile şeytanı yakar, yok eder

Sabah olurKız uyanır, teşekkur ederek evine giderKızın anası babası telaş icinde, goz yaşı dokerek bu zamana kadar nerede olduğunu sorarlar

Kızda, birşeyinin olmadığını soyler ve olanları anlatır

Paşa gidip mollaya teşekkur eder, birazda para vermek isterAma molla kabul etmezMolla şoyle der:
Efendim ben birşey yapmış değilim, ben zaten dersimi yapacaktım, kızınızda burada sabahın olmasını beklediler deyip kızın babasını geciştirmek ister

Fakat kızın babası bu iyiliği karşılıksız bırakmak istemezIsrarla mollaya sorar:Allah aşkına molla! bana doğruyu soyleButun parmakların sarılı neden? nicin bu kadar acı ve ızdıraba katlanıyorsun?Bunları bana bir bir anlat der

Molla:
Efendim benim sizin icin yaptığım bir iyilik yok ki, butun yaptıklarım kendi menfaatim icindirBen yirmi senedir koyumden buraya ilim tahsil etmek icin geldimAna baba hasreti ile yanıyorumBu sene icazet alıp anama, babama doneceğim20 senedir nefsimi terbiye etmeye calıştımNefsimin terbiye olduğunu zannediyordumBu gun gordumki, terbiye olmamış, onu terbiye icin mum ışığının ateşine dayanabilirmisin? dedim, dayanamadıİşte elimdeki sargılar bundandır, der

Koca paşa mollanın ellerini oper

Evladım der Eğer musade edersen sana ufak bir hizmette bulunmak isterimGel bundan boyle benim koşkumun misafiri olİstersen seni evlat edinirimKabul buyururusan kızımı sana veririmBenim kızım senin gibi fazilette kemale ermiş, dinin butun faziletlerini kendinde toplamış bir zata layık değil ama, benim kızımda fazilet numunesidir, diyerek fazilet orneği olan mollaya kızını nikahlar

858,465Konular
981,147Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt