iltasyazilim
FD Üye
Selamun ALeyküm
Bugün Bir Olaydan Dolayı Nefsimi Baya Bir ZorladımVe Çok Şükür Yendim
Nefsimiz Dinimizce Yasaklanan ve Bize Zararı Dokunacak Dünyevi Keyfleri Yapmamız İçin Tabiri Caiz İse Elinden Geleni Yapıyor
Cenabı Hak`kın Bize Verdiği İrade İle Bunun Üstesinden Gelmeye ve Nefsimize Yenilmemeye Gayret Edelim
Muhakkakki Cenabı Hak Bunun Meyvesini Bize Yedirecektir
Zamanın Birinde Bir Çin Hükümdarının Akıl Danıştığı Adamı ÖlmüşVe Yerine FeLancı Köyde Yaşayan Bir Adamın Getirttirilmesini İstemiş
Ama İstediği Adam Öyle Böyle Bir Adam DeğilDerya Kitap Değil Külliyat Adeta Öyle Bi Bilgi Sahibi Bir İhtiyarmış
Hükümdarın Yanında İse Ve TÜm Çin HaLkı Tarafından Bilinen Bir Uğuru varmış
200 Sene Yaşamış Bir Kaplumbağanın Öldükten SOnra Kabuğundan,Kabuğundaki Her Aralığa Dİzilmiş Elmaslardan OLuşan Bir Uğuru varmış
Bu Uğur Hükümdarın Akıl Danıştığı Kişiye Emanet Ediliyormuş
Hükümdar Köye Göndermiş Adamlarını O İhtiyarı Alıp Gelmeleri İçin
Asker ler Köye gelmişler İhtiyar bi Söğütün Gölgesinde COcuklarla Bişeyler KOnuşuyor
Asker Seslenmiş
Çin Hükümdarı Seni İstiyorAKıl Danışmanı Olarak Yanına
İhtiyar
İstemiyorumHükümdarınıza Aynen Böyle İLetin
Askerler Geriye Dönmüş ve Bu Sefer Hükümdar Muhafızlarını Özel birliğini Göndermiş ve
Gidin O İhtiyarı ALın ve Gelin Demiş
Muhafızlar tekrar İhtiyarın Olduğu Yere Gelmişler
Hükümdarımız Seni İstiyorKalk! Diye Seslenmiş
İhtiyar Gayet Sakin Birşekilde
AskerŞu Çamurdaki Kaplumbağaları görüyormusunuz
İşte Sen bu Çamurdaki Kaplumbağa mı olmak istersin Yoksa Kralın uğuru gibi Ölmüş kabugun sökülmüş bir Kaplumbağamı olmak istersin
Asker
Tabiki bu Camurdaki Kaplumbağa olmak isterim Demiş
İhtiyar
O zaman Bırakın Ben Camurdaki Kaplumbağa OLmak İstiyorum
Şimdi bu hikayeyi niye anlattım
Nefsimiz Bize Bazen öyle seyler yaptırırki KEndimizi saraylarda gibi hissederiz ama Gitgide yaşlanan ölen ve kabuğu sökülen kablumbağa gibi yavas yavas köreliriz
O SebebLe Nefsimize Dikkat Edelim
Bu Mirac gecesini Önümüzdeki kandilleri Ve Mübarek Ramazan Ayını Başlangıc sayarak TÜm Ömrümüzü Düzgün İbadetlerimizi yaparak
Yanlız Cenabı Hak`ka Kulluk Ederek Gecirmeye Özen Gösterelim
Mirac Kandilimiz Kandiliniz Mübarek Olsun
Hayırlara Vesile Olur İnşaAllah
Selamun Aleyküm
Bugün Bir Olaydan Dolayı Nefsimi Baya Bir ZorladımVe Çok Şükür Yendim
Nefsimiz Dinimizce Yasaklanan ve Bize Zararı Dokunacak Dünyevi Keyfleri Yapmamız İçin Tabiri Caiz İse Elinden Geleni Yapıyor
Cenabı Hak`kın Bize Verdiği İrade İle Bunun Üstesinden Gelmeye ve Nefsimize Yenilmemeye Gayret Edelim
Muhakkakki Cenabı Hak Bunun Meyvesini Bize Yedirecektir
Zamanın Birinde Bir Çin Hükümdarının Akıl Danıştığı Adamı ÖlmüşVe Yerine FeLancı Köyde Yaşayan Bir Adamın Getirttirilmesini İstemiş
Ama İstediği Adam Öyle Böyle Bir Adam DeğilDerya Kitap Değil Külliyat Adeta Öyle Bi Bilgi Sahibi Bir İhtiyarmış
Hükümdarın Yanında İse Ve TÜm Çin HaLkı Tarafından Bilinen Bir Uğuru varmış
200 Sene Yaşamış Bir Kaplumbağanın Öldükten SOnra Kabuğundan,Kabuğundaki Her Aralığa Dİzilmiş Elmaslardan OLuşan Bir Uğuru varmış
Bu Uğur Hükümdarın Akıl Danıştığı Kişiye Emanet Ediliyormuş
Hükümdar Köye Göndermiş Adamlarını O İhtiyarı Alıp Gelmeleri İçin
Asker ler Köye gelmişler İhtiyar bi Söğütün Gölgesinde COcuklarla Bişeyler KOnuşuyor
Asker Seslenmiş
Çin Hükümdarı Seni İstiyorAKıl Danışmanı Olarak Yanına
İhtiyar
İstemiyorumHükümdarınıza Aynen Böyle İLetin
Askerler Geriye Dönmüş ve Bu Sefer Hükümdar Muhafızlarını Özel birliğini Göndermiş ve
Gidin O İhtiyarı ALın ve Gelin Demiş
Muhafızlar tekrar İhtiyarın Olduğu Yere Gelmişler
Hükümdarımız Seni İstiyorKalk! Diye Seslenmiş
İhtiyar Gayet Sakin Birşekilde
AskerŞu Çamurdaki Kaplumbağaları görüyormusunuz
İşte Sen bu Çamurdaki Kaplumbağa mı olmak istersin Yoksa Kralın uğuru gibi Ölmüş kabugun sökülmüş bir Kaplumbağamı olmak istersin
Asker
Tabiki bu Camurdaki Kaplumbağa olmak isterim Demiş
İhtiyar
O zaman Bırakın Ben Camurdaki Kaplumbağa OLmak İstiyorum
Şimdi bu hikayeyi niye anlattım
Nefsimiz Bize Bazen öyle seyler yaptırırki KEndimizi saraylarda gibi hissederiz ama Gitgide yaşlanan ölen ve kabuğu sökülen kablumbağa gibi yavas yavas köreliriz
O SebebLe Nefsimize Dikkat Edelim
Bu Mirac gecesini Önümüzdeki kandilleri Ve Mübarek Ramazan Ayını Başlangıc sayarak TÜm Ömrümüzü Düzgün İbadetlerimizi yaparak
Yanlız Cenabı Hak`ka Kulluk Ederek Gecirmeye Özen Gösterelim
Mirac Kandilimiz Kandiliniz Mübarek Olsun
Hayırlara Vesile Olur İnşaAllah
Selamun Aleyküm