Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefsimizi nasıl yeneriz ?

Nefsimizi nasıl yeneriz ?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Nefisle mücadelemiz ölünceye kadar sürer Ölmeden önce nefsimizi yendiğimizi söyleme imkânımız yoktur Fakat Allah’ın yardım ve inayetiyle onu hayra yönlendirebiliriz Peygamber Efendimiz (asm) nefsin bitmek bilmeyen fırtınaları karşısında Allah’ın yardım ve inayetine sığınılabileceğini, bize, “Allah’ım, göz açıp kapayıncaya kadar dahi olsa beni nefsimle baş başa bırakma duâsıyla göstermiştir Hazreti Yusuf Aleyhisselâm gibi şanlı bir Peygamber (as), “Nefis daima kötülükleri emreder Ancak Rabbi Rahim’im yardım eder ve merhamet ederse o başkadır sözü ile nefse güvenilmeyeceğini bildirmiştir Nefsin azgın istekleri karşısında ancak Allah’a sığınılır, Allah’tan yardım istenir

Bediüzzaman Hazretlerinin işaretiyle, nefse biraz olsun hâkim olmanın ve onu hayra ve tövbeye sevk etmenin yolları şöyle sıralanabilir:

1 Nefsimizi savunmayacağız Onu günahların ve hataların başı bilip ona aldanmayacağız Onu ittiham etmekten geri durmayacağız Onun hatırı için Müslüman kardeşimize küsmeyeceğiz Onun hatırı için Allah’a ve Resûlüne (asm) darılmayacağız

2 Nefsimizin türlü türlü çekiştirmelerine ve bizi yanlışa sürükleyen bitmek bilmez isteklerine karşılık Allah’a sığınmaktan başka çaremizin olmadığını aklımızdan çıkarmayacağız Allah’ın yardımıyla istiâze edeceğiz, Allah’a sığınacağız Kur’ân’ı dinleyeceğiz Sünneti Seniyye kalesine gireceğiz

3 Hatamızı çok sık itiraf edip, tövbe kapısını çok sık aşındıracağız

858,497Konular
982,012Mesajlar
29,996Kullanıcılar
Üst Alt