urgot
FD Üye
Hiç şüphe yok ki, güvenin sitenizin Google tarafından yapılan Google algoritma güncellemelerine karşı olumsuz etkilenmemesini sağlayan X faktördür. Ancak SEO radar ekranınıza baktığınızda güven unsurunun bir başka nedeni var: negatif SEO.
Bu günlerde negatif SEO hakkında çok fazla konuşuluyor, ancak bu konu tamamen içi boşaltılmış durumda.
Nasıl yani?
Çünkü daha önce söylediğim gibi: “Google, güvendiği sitelere ceza vermez”
Bir rakip benim sitelerimden birinde 250.000’den fazla spam blog yorumu ile saldırdı.
Sonra neler oldu biliyor musun? Hiçbir şey. Kılımı bile kıpırdatmadım.
Niye?
Çünkü Google siteme güveniyor ve bu yüzden asla hoşlanmayacağı bir şey yapmayacağımı biliyor.
Ancak, güvenilmez bir siteniz varsa, rakiplerinizden bir dahaki sefere sizi spam barındıran bazı bağlantılarla ilk 10’dan düşürmek için gözüne kestirdiği avlanmaya hazır bir ördek gibisiniz.
Bununla beraber artık biraz güvenilir olmanın zamanı geldi.
Bu günlerde negatif SEO hakkında çok fazla konuşuluyor, ancak bu konu tamamen içi boşaltılmış durumda.
Nasıl yani?
Çünkü daha önce söylediğim gibi: “Google, güvendiği sitelere ceza vermez”
Bir rakip benim sitelerimden birinde 250.000’den fazla spam blog yorumu ile saldırdı.
Sonra neler oldu biliyor musun? Hiçbir şey. Kılımı bile kıpırdatmadım.
Niye?
Çünkü Google siteme güveniyor ve bu yüzden asla hoşlanmayacağı bir şey yapmayacağımı biliyor.
Ancak, güvenilmez bir siteniz varsa, rakiplerinizden bir dahaki sefere sizi spam barındıran bazı bağlantılarla ilk 10’dan düşürmek için gözüne kestirdiği avlanmaya hazır bir ördek gibisiniz.
Bununla beraber artık biraz güvenilir olmanın zamanı geldi.