Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nejat Uygur

Nejat Uygur
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Najat Uygur

imagesnejatuygur5ad23aabbafc4

1927'de Kilis'te doğdu 1938 yılında daha ilkokul oğrencisiyken tiyatroya başladı 1949 yılında Nejat Uygur tiyatrosunu kurdu Amator ve profesyonel olarak 60 yıldan uzun suredir tiyatro yapın Nejat Uygur'un 50'den fazla odulu var 2 kez ABD, 4 kez Avrupa ve 35 yıla yakın da Anadolu turnesi yaptı

HAKKINDA YAZILANLAR

Nejat Uygur 78 yaşına bastı
10 Ağustos 2005

Kadıkoy Belediyesi'nin duzenlediği 3 Kadıkoy Tiyatro Festivali'nde sevilen oyunu Cibali Karakolu'nu sahneye koyan Uygur'a Kadıkoy Belediyesi surpriz yaparak doğum gunu pastası hazırladı78yaşını seyircileriyle birlikte kutlayan Uygur'a Kadıkoy Belediye Başkan Vekili Gursel Tekin, cicek, sahne arkadaşları ise kavuk hediye etti 62 Yıldır sahnede olduğunu ve yaşıyla ovunduğunu kaydeden Uygur, Yaşımı ispat edercesine calışıyorum Olumden değil ama Azrail'den korkuyorum dedi Uygur şunları soyledi:

Ben kahkaha ile doyuyor, alkışla yaşıyorum Yuce Allahım onları benden esirgediği anda şoka girerim Halk cok muhim Sevdi mi tam seviyor, kolay kolay bırakmıyor Onların sevgisi bana yetiyor Buyuğu, kucuğu herkes beni Nejat Abi, Nejat baba diye cağırıyor Bazı arkadaşlarım cok seviliyorum diye beni kıskanıyor Turnelerle yaşımı hesaplıyorum Şimdi Nasrettin Hoca Avrupa Birliği'nde adlı bir oyun yazıyorum Bu oyunu da sahneye koyacağım Bundan sonra ne olur ne olmaz bilemiyorum İzmir de bir mezartaşı yaptırmıştım, calındı Uzerinde Hastayım, hastayım dedim kimse inanmadı yazıyordu O calındı

Arkadaşlarının kendisine kavuk hediye etmesi ile ilgili duşuncelerini de soyleyen Uygur, şunları soyledi:Biraz da bizi atışa getirdiler Aslında Ferhan Şensoy'u cok severim Kavuğun sahibi Ferhan da olabilir başkası da Ama bir keresinde İsmail Dumbullu benim Ayar Hamza adlı oyunumu izlemeye gelmişti Oyun sonunda Nejat, eğer seni Munir'den once seyretseydim kavuğu sana verirdim dedi Bu olayı Dumbullu'nun kızları, torunları da bilir

Uygur, oyunlarını izleyen ve kendisini seven bazı unlu kişilere isimler taktığını da soyleyerek Başbakan'a sabırtaşı, Maliye Bakanı'na kerpeten diyorum Kadıkoy Belediye Başkanı Selami Ozturk de secimi hep aldığı, onu kimse yıkamadığı icin Beton Başkan adını taktımdedi

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt