Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nemse böreği nasıl yapılır? Nemse böreği nedir ve püf noktaları neler?

Nemse böreği nasıl yapılır? Nemse böreği nedir ve püf noktaları neler?
0
138

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
nemse_boregi_nasil_yapilir_1555744723_7155.jpg

Osmanlı döneminde çok sık pişirilen muhteşem bir tarifle daha karşınızdayız. Yapımı kolay olan ve iç harcı ile damakları şenlendirecek nemse böreği, çıtır çıtır tadıyla kalabalık sofraların vazgeçilmezi olacak. Peki nemse böreği nasıl yapılır? Tarifi için yazımıza göz atabilirsiniz.

Nemse böreği, Osmanlı döneminde pişirilen özel iç harcı sayesinde kendine hayran bırakan bir börek çeşididir. Genellikle iftar sofralarında ara sıcaklar olarak servis edilen nemse böreğini siz de evde kolayca pişirebilirsiniz. Sıradan tariflerden sıkılanlar için muhteşem olacak nemse böreği, buzlukta saklayabileceğiniz enfes bir tarif. Nemse böreği görüntüsüyle baklavayı andıran en lezzetli börek tariflerinden biridir. Nemse böreği Osmanlı mutfağında özellikle Ramazan ayında pişirilir ve afiyetle yenirdi.  Misafirlerinizi tarihin eski mutfaklarına götürmek istiyorsanız mutlaka nemse böreğini denemelisiniz.

UaXuF_1622285445_5741.jpg

NEMSE BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı su
Tuz

Harç için;

250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurtanın akı

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

xZ4RQ_1555744840_843.jpg

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alıp, güzelce yoğurun. Ardından üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdaneyle yufkadan biraz daha kalın açın.

Su bardağı ağzıyla veya çember kalıpla kesip yuvarlak hamurlar hazırlayın. Daha sonra yumurtanın akıyla sarısını ayırın.

İç harcı hazırlayabilirsiniz. Peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyın ve yumurta akıyla karıştırıp, hamurların ortasına paylaştırın.

İkiye katlayıp yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın.

Hazırlanan börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerine yumurtanın sarısını sürün.

180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişen börekleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt