iltasyazilim
FD Üye
Nenemin Köy Usulü Mis Kokulu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Çorba İçin;
*6 su bardağı yoğurt
*12 su bardağı soğuk su
*1,5 çay bardağı pirinç
*1 yumurta
*Tuz
Sosu İçin;
*3 yemek kaşığı kuyruk yağı (yoksa 4 yemek kaşığı tereyağı),
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı kuru kekik otu,
*1 ,5 yemek kaşığı kuru nane,
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Nenemin Köy Usulü Mis Kokulu Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalarr,, Yemek yapmayı yeni öğrenen arkadaşlarım ve tarifimi uygulayan arkadaşlarımın birebir benimle aynı yemeği yapması için elimden geldiğince detaylı ve püf noktalarıyla hatta birde lezzet sırlarıyla tariflerimi yazmaya devam ediyorum Şimdiden kolay gelsin herkese
6 su bardağı yoğurdu bir sürahiye koyalım ve iyice çırpalım Yoğurt iyice çözündükten sonra soğuk suyu ekleyelim ve sürahi de 23 dakika iyice çırpalım Yoğurdun kendi suyundan eklemek çorbayı daha lezzetli yapar Kıvamı cacık yapılan yoğurt gibi hafif sıvı hafif katı olmalı Pirinci sıcak suda iyice yıkayalım Sıcak suda yıkanan pirinç tozundan daha temiz ayrışır Yıkanmış pirinci kazana koyalım Ardından yoğurtlu suyumuzu da ekleyelim kazana Ocağı en yüksek dereceye kadar açalım Karışım kaynayana kadar bir tel çırpıcı ile iyice karıştırmaya devam edelim Kaynayana kadar kesinlikle karıştırmayı bırakmayalım Başka tanıdıklarım bu çorbaya un da ekliyorlar çorbanın kesilmemesi ve yoğunlaşması için Sizler çorbayı aralıksız kaynayana kadar karıştırırsanız hem daha lezzetli hemde daha güzel bir kıvamda olduğunu göreceksinizdir O yüzden una gerek kalmıyor
Çorbamız kaynayınca karıştırmayı bırakalım sosunu hazırlamaya başlayalım İlk önce kuyruk yağını eritelim ve içine 2 diş ezilmiş sarmısağı ekleyelim Biraz kavrulunca içine baharatları atar atmaz ocağı kapatalım Bu arada çorbamızın altı halen açık ve kaynamaya devam ediyor olmalı Sosumuzu çorbaya ekleyelim ve en son olarak tuzumuzu da ekleyelim Ne yemek yaparsak yapalım tuzu en son eklemek yemeğe daha fazla lezzet katar Sosuna kavuşmuş yayla çorbamızı tel çırpıcıyla karıştırarak biraz kıstığımız ocakta (fokurdaması durmayacak kadar ocağı az biraz kısalım) 5 dakika kadar kaynatmaya devam edelim ki tam homojen bir karışım oluşsun ve yağlar üstünde yüzmesin Daha sonra altını kapatabiliriz
Çorbamız yemeye hazırdır
Afiyet olsun
Not: Evde ki el yapımı yoğurdumuz su gibi akışkan olmamalı Daima çorba gibi kaynatılan yemeklerdeki yoğurt katı olmalı Tam katı olması da gerekmiyor, fakat sıvı olmamasına dikkat edelim
*6 su bardağı yoğurt
*12 su bardağı soğuk su
*1,5 çay bardağı pirinç
*1 yumurta
*Tuz
Sosu İçin;
*3 yemek kaşığı kuyruk yağı (yoksa 4 yemek kaşığı tereyağı),
*2 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı kuru kekik otu,
*1 ,5 yemek kaşığı kuru nane,
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Nenemin Köy Usulü Mis Kokulu Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Merhabalarr,, Yemek yapmayı yeni öğrenen arkadaşlarım ve tarifimi uygulayan arkadaşlarımın birebir benimle aynı yemeği yapması için elimden geldiğince detaylı ve püf noktalarıyla hatta birde lezzet sırlarıyla tariflerimi yazmaya devam ediyorum Şimdiden kolay gelsin herkese
6 su bardağı yoğurdu bir sürahiye koyalım ve iyice çırpalım Yoğurt iyice çözündükten sonra soğuk suyu ekleyelim ve sürahi de 23 dakika iyice çırpalım Yoğurdun kendi suyundan eklemek çorbayı daha lezzetli yapar Kıvamı cacık yapılan yoğurt gibi hafif sıvı hafif katı olmalı Pirinci sıcak suda iyice yıkayalım Sıcak suda yıkanan pirinç tozundan daha temiz ayrışır Yıkanmış pirinci kazana koyalım Ardından yoğurtlu suyumuzu da ekleyelim kazana Ocağı en yüksek dereceye kadar açalım Karışım kaynayana kadar bir tel çırpıcı ile iyice karıştırmaya devam edelim Kaynayana kadar kesinlikle karıştırmayı bırakmayalım Başka tanıdıklarım bu çorbaya un da ekliyorlar çorbanın kesilmemesi ve yoğunlaşması için Sizler çorbayı aralıksız kaynayana kadar karıştırırsanız hem daha lezzetli hemde daha güzel bir kıvamda olduğunu göreceksinizdir O yüzden una gerek kalmıyor
Çorbamız kaynayınca karıştırmayı bırakalım sosunu hazırlamaya başlayalım İlk önce kuyruk yağını eritelim ve içine 2 diş ezilmiş sarmısağı ekleyelim Biraz kavrulunca içine baharatları atar atmaz ocağı kapatalım Bu arada çorbamızın altı halen açık ve kaynamaya devam ediyor olmalı Sosumuzu çorbaya ekleyelim ve en son olarak tuzumuzu da ekleyelim Ne yemek yaparsak yapalım tuzu en son eklemek yemeğe daha fazla lezzet katar Sosuna kavuşmuş yayla çorbamızı tel çırpıcıyla karıştırarak biraz kıstığımız ocakta (fokurdaması durmayacak kadar ocağı az biraz kısalım) 5 dakika kadar kaynatmaya devam edelim ki tam homojen bir karışım oluşsun ve yağlar üstünde yüzmesin Daha sonra altını kapatabiliriz
Çorbamız yemeye hazırdır
Afiyet olsun
Not: Evde ki el yapımı yoğurdumuz su gibi akışkan olmamalı Daima çorba gibi kaynatılan yemeklerdeki yoğurt katı olmalı Tam katı olması da gerekmiyor, fakat sıvı olmamasına dikkat edelim