Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Neşet Ertaş Kimdir Hayatı

Neşet Ertaş Kimdir Hayatı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Neşet Ertaş Kimdir

Neşet Ertaş Kimdir Özet Olarak Hayatı

Neşet Ertaş,1938 Çiçekdağı, Kırşehir doğumlu Türk ozan Abdal müzisyen olarak da tanımlama edilirBozkırın Tezenesi olarak da bilinir Kırşehir Abdal'larındandırBabası saz ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne hanımdır Annesinin ölümünden babası ve kardeşleriyle birlikte sonradan köyüne yerleşmişlerdir ve çocukluğu bu köyde geçmiştir

Neşet Ertaş, 1950'li yılların sonunda İstanbul'a gelerek ilk plağını Neden Ilginç Ilginç Ötersin Bülbül adı ile babası Muharrem Ertaş'a ait bir türküyle çıkardı Halk Müziği tarafından çok beğenilen bu plağı ardından öteki plak, kaset ve halk müziği konserleri takip eder daha sonra Neşet Ertaş Ankara'ya yerleşir

Burada yaşadığı afiyet sorunları sebebiyle kardeşinin daveti üstüne Almanya'ya gider Çocuklarının eğitimi ve sanatsal çalışmalarından dolayı uzun bir vakit Almanya'da kalan ressam, 2000 yılında İstanbul'da verdiği konserle sahne hayatına geri dönmüştür

Demirel vaktinde kendisine sunulan 'devlet sanatçılığı' ünvanını O dönem Süleyman Demirel cumhurbaşkanıydı Devlet sanatçılığı bana önerge edildi Ben hepimiz bu devletin sanatçısıyız, keza bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor diyerek teklifi kabul etmedim Ben halkın sanatçısı olarak kalırsam benim için en büyük sevinç bu Şimdiye değin devletten bir kuruş almadım, bir tek TBMM göre üstün hizmet ödülünü kabul ettim Onu da bu kültüre hizmet eden ecdatlarımız namına aldım diyerek geri çevirmiştir

Neşet Ertaş 25 Eylül 2019 Tarihinde izmir'de çare gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir

*

858,510Konular
982,887Mesajlar
30,664Kullanıcılar
MinaSon üye
Üst Alt