iltasyazilim
FD Üye
Nesliye Özgü Güveç Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patlıcan
*2 adet kabak
*2 adet patates
*34 adet sivri biber
*2 adet domates
*34 diş sarımsak
*İsteğe göre kuş başı et
*2 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı su
*Toz biber, pul biber ve tuz
*Sıvı yağ
Nesliye Özgü Güveç Tarifi Yapılışı Patlıcanlar, kabaklar ve patatesler soyulup yıkanır
Biber, domateste yıkanır
Daha sonra patlıcan kabak ve patatesi küp küp doğrayın derin bir kaba alın
Ardından biberleri ve domatesleri de doğrayın aynı kaba alın
İçine baharatları ve tuzu, miktarını siz ayarlayın ve sıvı yağ da katın
Tahta kaşık ile karıştırın
Başka bir kaba etleri Kuşbaşı doğrayın
Küçük güveç kaplarımızın altını yağlayın
En alta etleri koyun ve diğer kaptaki malzemeleri koyun ve bastırın İçine sarımsakları da tüm tüm koyun ( doğrarsanız kokar) en son da üstüne bir kapta suyla erittiğiniz salçayı dökün, bunu her kaba uygulayın sonra bir fırın tepsisinin içine kapları koyun ve fırına verin Ara sıra kontrol edin piştiğini ona göre kaç dakika pişirmeniz gerektiğini siz takip edin
*2 adet patlıcan
*2 adet kabak
*2 adet patates
*34 adet sivri biber
*2 adet domates
*34 diş sarımsak
*İsteğe göre kuş başı et
*2 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı su
*Toz biber, pul biber ve tuz
*Sıvı yağ
Nesliye Özgü Güveç Tarifi Yapılışı Patlıcanlar, kabaklar ve patatesler soyulup yıkanır
Biber, domateste yıkanır
Daha sonra patlıcan kabak ve patatesi küp küp doğrayın derin bir kaba alın
Ardından biberleri ve domatesleri de doğrayın aynı kaba alın
İçine baharatları ve tuzu, miktarını siz ayarlayın ve sıvı yağ da katın
Tahta kaşık ile karıştırın
Başka bir kaba etleri Kuşbaşı doğrayın
Küçük güveç kaplarımızın altını yağlayın
En alta etleri koyun ve diğer kaptaki malzemeleri koyun ve bastırın İçine sarımsakları da tüm tüm koyun ( doğrarsanız kokar) en son da üstüne bir kapta suyla erittiğiniz salçayı dökün, bunu her kaba uygulayın sonra bir fırın tepsisinin içine kapları koyun ve fırına verin Ara sıra kontrol edin piştiğini ona göre kaç dakika pişirmeniz gerektiğini siz takip edin